autor:

kok miori

» » , , Aperitive cu brinza, Dulciuri diverse, Prajituri

Malai dulce

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2017

Ingrediente
250 gr branza moale de vaca sau de uns, 7 linguri zahar cui ii place mai putin dulce coboara 1-2 linguri, 4 oua mari, 3 iaurturi de 170 ml, 5 linguri de faina de porumb cernuta-eu folosesc faina -Nicoletti din italia, 4 linguri de faina alba, 1 praf de copt, 1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade C.

Intr-un vas destul de adanc, se bat ouale cu zaharul putin, cat sa aiba o spuma usoara dupa care adaug iaurturile, branza si amestec bine, adaug esenta de vanilie si iar amestec putin.

In alt vas, amestec faina de porumb cu cea alba si praful de copt pana toata compozitia este omogena si adaug la lichide treptat pana se incorporeaza frumos, fara cocoloase.

Ung un pirex destul de mare cu putin unt sau ulei - nu trebuie mult si torn compozitia care este ca o smantana groasa in tava si o netezesc si coacem 30-40 de minute, pana iese rumenita.

Se lasa putin la racit si se serveste caldut cu smantana iaurt sau ce doriti.

Daca va ramane, se pastreaza intr-o cutie etansa cateva zile la rece. Cand doriti sa consumati, se poate putin incalzi la microunde sau la toaster - este delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Desert rustic -MALAI DULCE

Desert rustic -MALAI DULCE

Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri.

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cozonac cu urda ca la Bistrita

Cozonac cu urda ca la Bistrita

Se cerne faina si se aseaza intr-un vas.Drojdia se dizolva in putina apa calduta cu zahar si se toarna

17 voturi    18 comentarii
2h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 250 gr branza moale de vaca sau de uns
  • 7 linguri zahar cui ii place mai putin dulce coboara 1-2 linguri
  • 4 oua mari
  • 3 iaurturi de 170 ml
  • 5 linguri de faina de porumb cernuta-eu folosesc faina -Nicoletti din italia
  • 4 linguri de faina alba
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori