autor:

Fara foto

» » Aperitive

Malai moldovenesc cu dovleac

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
1/2 kg malai, 1 lingura de untdelemn, 3/4 l lapte, 1/2 lingurita sare, 1 felie de dovleac, 25 g drojdie, 2 linguri cu varf de zahar, 2 lingurite faina, pentru maia.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea. Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura. Se baga in cuptor si se lasa sa se coaca, pana prinde o crusta roz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Malai moldovenesc cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
NASTRUSNICELE BUBURUZE

NASTRUSNICELE BUBURUZE

Se spala rosiile si se scoate miezul se spala din nou si se pune pe hartie absorbanta, separat se

18 voturi    8 comentarii
45 min
Aperitive
Ciuperci Champinion cu cascaval.

Ciuperci Champinion cu cascaval.

Se curata ciupercile, se rup piciorusele din palarioara. Eu personal le curat pentru orice eventualitate, nu

10 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg malai
  • 1 lingura de untdelemn
  • 3/4 l lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 felie de dovleac
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • 2 lingurite faina
  • pentru maia.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Cartofi noi