autor:

Fara foto

» » Aperitive

Malai moldovenesc cu dovleac

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
1/2 kg malai, 1 lingura de untdelemn, 3/4 l lapte, 1/2 lingurita sare, 1 felie de dovleac, 25 g drojdie, 2 linguri cu varf de zahar, 2 lingurite faina, pentru maia.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea. Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura. Se baga in cuptor si se lasa sa se coaca, pana prinde o crusta roz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Malai moldovenesc cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de vinete

Salata de vinete

Daca nu aveti vinete coapte,le puteti coace pe o tabla,pe aragaz,intorcandu-le pe toate partile. Dupa

8 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive
Rulouri din dovlecel si sunca

Rulouri din dovlecel si sunca

Din feliile de sunca taiem atatea fasii lunguiete, cate rulouri dorim, de asemenea taiem dovlecelul

2 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg malai
  • 1 lingura de untdelemn
  • 3/4 l lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 felie de dovleac
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • 2 lingurite faina
  • pentru maia.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Cozi de stevie pané