Malai sarat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Malai sarat

Ingrediente

  • 1 1/2 pahar faina de porumb
  • 1 litru lapte
  • 170 ml smantana
  • 200gr brinza sarata - putin degresata
  • 100gr cascaval
  • 6 oua
  • sare
  • piper
  • putin patrunjel sau marar taiat marunt

Mod de preparare

In ciaun se incalzeste laptele pana incepe sa fiarba. Se face focul mic si se toarna faina facand o mamaliga moale.

In alt bol amestecam restul ingredientelor si adaugam la mamaliga moale amestecand bine sa fie o compozitie omogena fara cocoloase.

Se incalzeste cuptorul la 175 de grade. Se unge o tava dreptunghiulara cu putin unt si se toarna compozitia in tava se presara putin cascaval deasupra si se coace cam 30 de minute. Se lasa putin sa se raceasca si se serveste calduta cu smantana alaturi. O varianta minunata a malaiului dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta