autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Ingrediente
1 litru apa, 175 gr faina de malai, 15 gr sare, ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate, 175 gr smantana, 2 catei de usturoi, tocati marunt, 150 gr frunze proaspete de spanac

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

12 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pune apa cu 15 gr sare si 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba, se adauga faina de malai, in ploaie, amestecand continuu cu telul.Se lasa mamaliga sa dea intr-un clocot, apoi se reduce flacara la minim si se lasa sa fiarba usor timp de 15 minute, amestecand din cand in cand.Intre timp se amesteca smantana cu usturoiul tocat.
Dupa cele 15 minute adauga smantana cu usturoi si amesteca bine. Ia mamaliga de pe foc, adauga frunzele de spanac si amesteca usor.Acopera cratita si lasa mamaliga sa stea 5-6 minute pentru ca spanacul sa se inmoaie usor.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cremoasa cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tabula-cuscus cu legume si mirodenii

Tabula-cuscus cu legume si mirodenii

Intai pregatim cuscusul dupa indicatiile de pe plic,folosind supa si uleiul de masline.Eu pregatesc

11 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Hummus cu muguri de pin

Hummus cu muguri de pin

Nautul scurs de zeama (aceasta se pastreaza pana la final) se marunteste in robot, adaugand cate

3 voturi    0 comentarii
15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Cred ca este foarte buna !

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    De cand am copil am inceput si eu sa mananc mai des mamaliga. O sa incerc reteta ta cu spanac!

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Foarte interesant, nu am mai mancat niciodata mamaliga cu spanac. Sunt tare curioasa ce gust are. Ma gandesc ca e buna asa ca am sa o incerc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Buna mamaliga asta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      O reteta inedita pt mine.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Am salvat-o si pe asta - e de incercat!.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Usor,rapid,gustos si sanatos...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      M-a incantat aceasta reteta! O salvez! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 litru apa
  • 175 gr faina de malai
  • 15 gr sare
  • ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate
  • 175 gr smantana
  • 2 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • 150 gr frunze proaspete de spanac

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Ciuperci La Tigaie