autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Ingrediente
1 litru apa, 175 gr faina de malai, 15 gr sare, ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate, 175 gr smantana, 2 catei de usturoi, tocati marunt, 150 gr frunze proaspete de spanac

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

13 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pune apa cu 15 gr sare si 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba, se adauga faina de malai, in ploaie, amestecand continuu cu telul.Se lasa mamaliga sa dea intr-un clocot, apoi se reduce flacara la minim si se lasa sa fiarba usor timp de 15 minute, amestecand din cand in cand.Intre timp se amesteca smantana cu usturoiul tocat.
Dupa cele 15 minute adauga smantana cu usturoi si amesteca bine. Ia mamaliga de pe foc, adauga frunzele de spanac si amesteca usor.Acopera cratita si lasa mamaliga sa stea 5-6 minute pentru ca spanacul sa se inmoaie usor.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cremoasa cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Budinca de conopida si brocoli

Budinca de conopida si brocoli

Intr-o oala mai mare am pus la fiert conopida in buchete mai mici, iar intr-o oala mai mica am pus

76 voturi    14 comentarii
1h
Retete vegetariene
Chifteluţe de cartofi

Chifteluţe de cartofi

Cartofii i-am fiert în coajă, i-am curăţat când s-au răcit şi i-am dat pe răzătoare. Am

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Cred ca este foarte buna !

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    De cand am copil am inceput si eu sa mananc mai des mamaliga. O sa incerc reteta ta cu spanac!

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Foarte interesant, nu am mai mancat niciodata mamaliga cu spanac. Sunt tare curioasa ce gust are. Ma gandesc ca e buna asa ca am sa o incerc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Buna mamaliga asta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      O reteta inedita pt mine.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Am salvat-o si pe asta - e de incercat!.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Usor,rapid,gustos si sanatos...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      M-a incantat aceasta reteta! O salvez! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 litru apa
  • 175 gr faina de malai
  • 15 gr sare
  • ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate
  • 175 gr smantana
  • 2 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • 150 gr frunze proaspete de spanac

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza