Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara.
Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana sa nu servim asa ceva. Desi acum foarte rar o mai prepar asa, cateodata mi se face dor de acele vremuri si trantesc cate o mamaliga cu branza si slanina prajita crocanta. Foarte buna!
Se pune la fiert intr-o oala apa cu sarea. In mometul in care incepe sa dea in clocot, se toarna faina in ploaie si seamesteca cu un tel. Se lasa pe foc mic (atentie ca sare) si se amesteca mereu. Cand este gata, se ia de pe foc si se lasa putin sa se odihneasca.
Intre timp se taie slanina felii si se cresteaza. Se pune intr-o tigaie si se lasa sa se prajeasca la foc mic pana devine tanslucida si devine crocanta.
Se ia un vas de yena si se unge cu untura lasata de slanina. Se intinde cu o lingura data prin untura de la slanina un strat de mamaliga, apoi jumatate din cantitatea de branza, iar un strat de mamaliga apoi deasupra branza. Se acopera vasul si se da la cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute. Cu 10 minute inainte, se indeparteaza capacul si se lasa sa se rumeneasca deasupra.
Se serveste cu bucatile de slanina prajite si smantana.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii