autor:

mirela0911

» » , Aperitive, Aperitive cu brinza

Mamaliga cu branza (in straturi)

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 octombrie 2017

Ingrediente
1 l apa, 1 lgt sare, 200 g faina de malai, 400 g branza de burduf, 4-5 felii de slanina, smantana pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana sa nu servim asa ceva. Desi acum foarte rar o mai prepar asa, cateodata mi se face dor de acele vremuri si trantesc cate o mamaliga cu branza si slanina prajita crocanta. Foarte buna!

Se pune la fiert intr-o oala apa cu sarea. In mometul in care incepe sa dea in clocot, se toarna faina in ploaie si seamesteca cu un tel. Se lasa pe foc mic (atentie ca sare) si se amesteca mereu. Cand este gata, se ia de pe foc si se lasa putin sa se odihneasca.

Intre timp se taie slanina felii si se cresteaza. Se pune intr-o tigaie si se lasa sa se prajeasca la foc mic pana devine tanslucida si devine crocanta.

Se ia un vas de yena si se unge cu untura lasata de slanina. Se intinde cu o lingura data prin untura de la slanina un strat de mamaliga, apoi jumatate din cantitatea de branza, iar un strat de mamaliga apoi deasupra branza. Se acopera vasul si se da la cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute. Cu 10 minute inainte, se indeparteaza capacul si se lasa sa se rumeneasca deasupra.

Se serveste cu bucatile de slanina prajite si smantana.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza (in straturi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cascaval pane

Cascaval pane

Inainte sa folosim cascavalul el trebuie tinut la rece sa nu fie de la temperatura camerei deoarece

2 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Rulada de cascaval cu somon afumat

Rulada de cascaval cu somon afumat

Punem un vas cu apa la fiert. Cand apa da in clocot stingem focul si punem cascavalul pe care l-am

6 voturi    8 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 l apa
  • 1 lgt sare
  • 200 g faina de malai
  • 400 g branza de burduf
  • 4-5 felii de slanina
  • smantana pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele cu leurda si cascaval