autor:

ANCA

» » Aperitive

Mamaliga cu branza (Paturi)

Autor: ANCA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANCA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Ingrediente
1 cana apa, faina de malai, slanina, cabanos sau salam cu sunca, sare, branza de burduf, smantana(obtional)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu sare.

Intre timp se taie feliute slanina si se prajeste.

Apoi salamul se taie cubulete mici si se prajeste in uleiul ramas de la slanina.



Cand apa a inceput sa fiarba,se adauga faina de malai in ploaie si se amensteca incontinuu sa nu se faca cocoloase.

Eu am pus mai multa apa si mai putina faina in felul asta am obtinut o mamaliga mai moale.

Cand totul este gata luam un bol mare sau un platou si punem un rand de mamaliga,slanina si salam,branza,apoi mamaliga,din nou slanina,salam branza si la urma mamaliga ramasa.

Deasupra punem salam si slanina ramasa si bucatele de branza.Lasam acoperit cateva minute.

Se serveste calda cu smantana dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza (Paturi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Clatite cu branza dulce si stafide

Clatite cu branza dulce si stafide

Se lasa circa o jumatate de ora stafidele la inmuiat in esenta de rom, apoi se amesteca cu branza

5 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Tartine vesele

Tartine vesele

Mixez branza de vaci, adaug maioneza, ridichea data pe razatoare amestecata cu uleiul de masline,sare,

18 voturi    10 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    Imi place cum arata , e minunata. Vreau si eu sa o gust....

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    e tare buna asa in straturi yumi,yumi...

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    O bunatate! Si pe frigul asta cred ca numai buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

      Arata super ,trebuie incercata neaparat !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

      Ce mancarica buna! Tare bine arata!

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

      nu-mi place mamaliga cu salam. asa ceva mancam in vremuri de mult apuse

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 cana apa
  • faina de malai
  • slanina
  • cabanos sau salam cu sunca
  • sare
  • branza de burduf
  • smantana(obtional)

Raporteaza reteta

Retete
de ANCA
Mancare de mazare cu tocana de legume

Mancare de mazare cu tocana de legume

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei apoi se adauga mazarea. (daca e proaspata se fierbe) Cand

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort cu mere

Tort cu mere

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul si un praf sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Ciorba de pastai cu cartofi

Ciorba de pastai cu cartofi

Se curata morcovul si patrunjelul si se taie cubulete. Se pun la fiert alaturi de afumatura. Cartofii

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de carne

Sidy (Chef de cuisine)

Imi place cum arata , e minunata. Vreau si eu sa o gust....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Telemea de vaca