autor:

ANCA

» » Aperitive

Mamaliga cu branza (Paturi)

Autor: ANCA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANCA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Ingrediente
1 cana apa, faina de malai, slanina, cabanos sau salam cu sunca, sare, branza de burduf, smantana(obtional)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu sare.

Intre timp se taie feliute slanina si se prajeste.

Apoi salamul se taie cubulete mici si se prajeste in uleiul ramas de la slanina.



Cand apa a inceput sa fiarba,se adauga faina de malai in ploaie si se amensteca incontinuu sa nu se faca cocoloase.

Eu am pus mai multa apa si mai putina faina in felul asta am obtinut o mamaliga mai moale.

Cand totul este gata luam un bol mare sau un platou si punem un rand de mamaliga,slanina si salam,branza,apoi mamaliga,din nou slanina,salam branza si la urma mamaliga ramasa.

Deasupra punem salam si slanina ramasa si bucatele de branza.Lasam acoperit cateva minute.

Se serveste calda cu smantana dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza (Paturi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Clatite cu branza

Clatite cu branza

Pentru umplutura putem folosi branza sarata (telemea), feta, branza de vaci proaspata, etc. Preparati

22 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Bruschette la cuptor

Bruschette la cuptor

Taiem painea alba in felii mai groase , o asezam in tava de inox apoi punem feliile de salam , rosiile

2 voturi    5 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    Imi place cum arata , e minunata. Vreau si eu sa o gust....

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    e tare buna asa in straturi yumi,yumi...

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    O bunatate! Si pe frigul asta cred ca numai buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

      Arata super ,trebuie incercata neaparat !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

      Ce mancarica buna! Tare bine arata!

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013

      nu-mi place mamaliga cu salam. asa ceva mancam in vremuri de mult apuse

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 cana apa
  • faina de malai
  • slanina
  • cabanos sau salam cu sunca
  • sare
  • branza de burduf
  • smantana(obtional)

Raporteaza reteta

Retete
de ANCA
Mancare de mazare cu tocana de legume

Mancare de mazare cu tocana de legume

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei apoi se adauga mazarea. (daca e proaspata se fierbe) Cand

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort cu mere

Tort cu mere

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul si un praf sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Ciorba de pastai cu cartofi

Ciorba de pastai cu cartofi

Se curata morcovul si patrunjelul si se taie cubulete. Se pun la fiert alaturi de afumatura. Cartofii

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de carne

Sidy (Chef de cuisine)

Imi place cum arata , e minunata. Vreau si eu sa o gust....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Briose cu cascaval si masline