autor:

Gatiticuspor

» » Aperitive

Mamaliga Cu Branza Si Oua Romanesti

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2013

Ingrediente
- 2 oua, - 750 ml apa si malai pt mamaliga, - 200 g branza telemea, - un cub unt (cam o lingurita), - sare si piper, - o lingura otet

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Faceti o mamaliga moale astfel: Puneti apa la fiert cu un praf de sare si o lingura ulei vegetal. Cand apa a inceput sa fiarba adaugati malaiul treptat (cate o mana de malai) amestecand continuu pana ce obtineti consistenta dorita. Cand aceasta este gata lasati pe foc mic pana ce incepe sa se desprinda de peretii vasului apoi rasturnati pe o farfurie intinsa avand grija sa nu atingeti mamaliga deoarece se lipeste de piele si arde rau.
Ouale romanesti sau poached eggs se prepara foarte usor, puneti cam un litru de apa la fiert cu un praf de sare si lingura de otet. Cand apa a inceput sa fiarba spargeti oul in apa (fierbeti ouale pe rand) si lasati sa fiarba cam 2-4 minute fara sa atingeti vasul. Cand oul este gata scoateti pe o farfurie cu ajutorul unei palete.
Asezati pe o farfurie branza sfaramata si untul apoi acuperiti cu mamaliga fierbinte si oul. Daca branza este sarata nu adaugati sare ci doar un praf de piper.
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga Cu Branza Si Oua Romanesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Mamaliga cu branza (Paturi)

Mamaliga cu branza (Paturi)

Se pune apa la fiert cu sare. Intre timp se taie feliute slanina si se prajeste. Apoi salamul se

6 voturi    6 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza
RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

Intai se prepara umplutura astfel: se amesteca brinza de vaci care trebuie sa fie mai seaca cu untul,

4 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 2 oua
  • - 750 ml apa si malai pt mamaliga
  • - 200 g branza telemea
  • - un cub unt (cam o lingurita)
  • - sare si piper
  • - o lingura otet

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
PATEU DIN BRINZA SI LEURDA ~I~(usturoi salbatc)