autor:

Margareta

» » Aperitive

Mamaliga cu branza si slanina fripta

Autor: Margareta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margareta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2013

Ingrediente
Faina malai - 400gr., branza de burduf - 300 gr., slanina - 150gr., sare - un praf, Ulei - 50gr

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Incepem prin a prajirea unei slanini pana devine crocanta (sau cum va este pe plac) apoi facem o mamaliga moale, adica exact cum se face un grij cu lapte.In vasul in care cladim, incepem cu uleiul - o lingura, apoi punem branza si cateva bucati de slanina prajita, se continua cu claditul pana epuizam mamaliga, dar ultimul strat sa fie branza si slanina.
Sugestie: Tot timpul mamaliga cu branza v-a fi mai buna daca folosim untura in loc de ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza si slanina fripta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

  • 5 comentarii

  • Carmen Bartha , 01 februarie 2014

    Este foarte bun cu multa multa smantana.

  • Elena Si Gigi Duca , 25 octombrie 2013

    si dupa ce o ''construiesti ''ce faci cu ea?a m-am luminat, o bagam la cuptor !

  • Carmen Elena Buiac , 24 octombrie 2013

    si mai bine ar fi daca ar avea cine sa ne o prepare

    • Claudia Nutescu , 24 octombrie 2013

      Este si mai bun daca se adauga si niste carnati(afumați) langa slanina. Pofta buna!!!

    • Popa Livia , 22 octombrie 2013

      Buna reteta!.................Super Gustoasa asa cum o facea bunica......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • Faina malai - 400gr.
  • branza de burduf - 300 gr.
  • slanina - 150gr.
  • sare - un praf
  • Ulei - 50gr

Raporteaza reteta

Retete
de Margareta
Flori de dovleac pane

Flori de dovleac pane

Florile de dovlecel se spala si se usuca intr-un prosop,intre timp se face un aluat subtire de clatite

9 voturi    13 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Pui cu bostan de placinta

Pui cu bostan de placinta

Ideea unei astfel de rete mi-a venit atunci cand imi pierdusem orice idee pentru ziua respectiva,am

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Laste umplute

Laste umplute

Laste umplute este o supa de criza si cum de multe ori te uiti in frigider(cel putin eu) ma trezesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Lalele umplute cu crema de branza