autor:

Margareta

» » Aperitive

Mamaliga cu branza si slanina fripta

Autor: Margareta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margareta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2013

Ingrediente
Faina malai - 400gr., branza de burduf - 300 gr., slanina - 150gr., sare - un praf, Ulei - 50gr

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Incepem prin a prajirea unei slanini pana devine crocanta (sau cum va este pe plac) apoi facem o mamaliga moale, adica exact cum se face un grij cu lapte.In vasul in care cladim, incepem cu uleiul - o lingura, apoi punem branza si cateva bucati de slanina prajita, se continua cu claditul pana epuizam mamaliga, dar ultimul strat sa fie branza si slanina.

Sugestie: Tot timpul mamaliga cu branza v-a fi mai buna daca folosim untura in loc de ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza si slanina fripta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cartofi imbracati

Cartofi imbracati

Se spala cartofii si se fierb timp de 40 minute.Se scurg de apa,se lasa sa se raceasca si ii curatam

8 voturi    5 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Cornete umplute cu crema de branza

Cornete umplute cu crema de branza

Poate fi un mic dejun delicios si satios! Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Bartha , 01 februarie 2014

    Este foarte bun cu multa multa smantana.

  • Fara foto

    Elena Si Gigi Duca , 25 octombrie 2013

    si dupa ce o ''construiesti ''ce faci cu ea?a m-am luminat, o bagam la cuptor !

  • Fara foto

    Carmen Elena Buiac , 24 octombrie 2013

    si mai bine ar fi daca ar avea cine sa ne o prepare

    • Fara foto

      Claudia Nutescu , 24 octombrie 2013

      Este si mai bun daca se adauga si niste carnati(afumați) langa slanina. Pofta buna!!!

    • Fara foto

      Popa Livia , 22 octombrie 2013

      Buna reteta!.................Super Gustoasa asa cum o facea bunica......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • Faina malai - 400gr.
  • branza de burduf - 300 gr.
  • slanina - 150gr.
  • sare - un praf
  • Ulei - 50gr

Raporteaza reteta

Retete
de Margareta
Flori de dovleac pane

Flori de dovleac pane

Florile de dovlecel se spala si se usuca intr-un prosop,intre timp se face un aluat subtire de clatite

8 voturi    13 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Pui cu bostan de placinta

Pui cu bostan de placinta

Ideea unei astfel de rete mi-a venit atunci cand imi pierdusem orice idee pentru ziua respectiva,am

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Laste umplute

Laste umplute

Laste umplute este o supa de criza si cum de multe ori te uiti in frigider(cel putin eu) ma trezesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Saleuri