autor:

Daniela

» » Aperitive

Mamaliga cu brinza Focsani

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2010

Ingrediente
malai grisat 1/2 kg, apa 2,8 l, sare 25 gr, crema Focsani 1/2 jg, cas de oaie razuit pentru deasupra

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se face o mamaliga molcuta, fiarta bine.

Intr-n vas ceramic, se pune un strat de brinza, unul de mamaliga iar unul de brinza si unul de mamaliga iar pe deasupra se presara cas de oaie razuit.

Se da la cuptor circa 15 minute, ca sa se rumeneasca putintel.

Mamaliga in straturi este obisnuita, neobisnuita e brinza crema Focsani care se gaseste numai in luna mai si cea autentica este de Napolact.

Ideal alaturi un pic de smintina sau o salata de rosii si castraveti!

Pofta buna sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu brinza Focsani" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Dai telemeaua pe razatoare si o amesteci cu branza de vaci si 5 oua. Ungi apoi cate 3 foi de placinta

4 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Pachetele din frunze  de vita pentru aperitiv

Pachetele din frunze de vita pentru aperitiv

Pe fiecare frunza de vita se aseaza cate o felie de branza,o felie de cascaval si se impaturesc,impacheteaza

12 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Costandachi , 01 mai 2014

    scuze, mâncărurile

  • Fara foto

    Daniela Costandachi , 24 februarie 2014

    una dintre mâncările mele preferate...

  • Fara foto

    maria , 05 septembrie 2013

    Daca pui si jumari de slanina afumata si prajita pe deasupra este si mai buna.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Ai dreptate Daniela cu crema Focsani( eu am papat asa ceva si stiu ce gust are). Este nemaipomenita cu orice o mananci. Mai ai o portie de mamaliguta si pentru mine ?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Grozav...sper sa pot gusta si eu odata!

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Mai fratilor, daca v-a placut mamaliga mea de moldoveanca ce traieste de muuulti ani in Ardeal, haideti la Cluj la o mamaliguta ! Pentru voi o tupalesc cu un pic de slanina fripta, ca asa e originalul , doar pentru mine nu e voie la slanina !

    • Fara foto

      maria mihalache , 28 mai 2010

      Branza de Focsani.............de unde sa o iau Danielooooooooooo.................mai bine vin la tine si imi dai o portie.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Danieloooooooooooo ma omori ! ***** ti-am dat ca asa de fain arata mamaliga ta , ca tot stau su ma gandesc sa fac un schimb cu tine...eu iti dau niste cas proaspat de oaie, de la stana si tu imi dai un punm de branza Focsani !!! Numai cine nu a gustat-o nu stie ce pierde....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Danielaaaaa, da buna ai facut-o! Ne-ai pus pe jar, la treaba cu noi. Felicitari, arata minunat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Este intr-adevar o bunatate...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      si eu fac da pun si bacon foarte bun

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      O bunatate,Daniela ! Si eu fac aici,dar cu brizeturile de aici.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      O bunatate,ma inebunesti cu crema Focsani.Ce pacat ca la noi nu se gaseste.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Am sa fac si eu mamaliguta in straturi. mi-ai facut pofta.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Mamaliga cu branza "Focsani", adica moldoveneasca, cu branza crema "Napolact", adica ardeleneasca, lipseste invitatul din Muntenia ?? si putem dansa " Hoara unirii", tot suntem la Focsani ?, nu ?. Lasand gluma, cui nu-i place asa ceva ?, asa o bunatate ???,. Felicitari

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      e buna mamaliguta cu branza...si mie imi place

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • malai grisat 1/2 kg
  • apa 2,8 l
  • sare 25 gr
  • crema Focsani 1/2 jg
  • cas de oaie razuit pentru deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

maria

Daca pui si jumari de slanina afumata si prajita pe deasupra este si mai buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza