Se pune apa la fiert,se presara sare si putin malai,iar cand apa da in clocot se presara malaiul in ploaie,amestecand in acelasi timp cu un tel,ca sa nu se faca cocoloase;
Se lasa la fiert,la foc mic,amestecand din cand in cand,iar cand este aproape gata,se adauga branza de burduf,care se amesteca cu mamaliga;
Se mai lasa cateva minute,timp in care amestecam bine pentru omogenizare,iar cand este gata,se tipareste si se rastoarna intr-o forma temorezistenta,de regula rotunda;
Se aplatizeaza mamaliguta,peste ea se pune omleta pregatita din cele 5 oua,iar peste aceasta se pun carnatii taiati felii subtiri si sunca feliute subtiri,dupa care se da totul la cuptor,la foc mediu, pentru cca 10 minute.
SFATURI:aveti grija cata apa puneti,pentru mamaliguta,in functie de malaiul pe care il aveti,recomandabil a se folosi malai de tara,la cantitatea de malai se foloseste cca 2-2,5 litri apa,in asa fel incat mamaliguta sa iasa moale.Se serveste pe loc,taiata cuburi sau orice forma doriti,deasupra se poate pune putina smantana,sau cu 2-3 minute inainte de a se scoate din cuptor se poate presara cu putin cascaval ras.
In mamaliguta din forma se pot face locase cu dosul de la o lingura in care se pot pune,alternativ ouale si carnatii cu sunca,iar in momentul in care faceti portii,fiecare sa aiba cate o portie de ou si una de carnati cu sunca.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii