Se pune apa la fiert,se presara sare si putin malai,iar cand apa da in clocot se presara malaiul in ploaie,amestecand in acelasi timp cu un tel,ca sa nu se faca cocoloase;
Se lasa la fiert,la foc mic,amestecand din cand in cand,iar cand este aproape gata,se adauga branza de burduf,care se amesteca cu mamaliga;
Se mai lasa cateva minute,timp in care amestecam bine pentru omogenizare,iar cand este gata,se tipareste si se rastoarna intr-o forma temorezistenta,de regula rotunda;
Se aplatizeaza mamaliguta,peste ea se pune omleta pregatita din cele 5 oua,iar peste aceasta se pun carnatii taiati felii subtiri si sunca feliute subtiri,dupa care se da totul la cuptor,la foc mediu, pentru cca 10 minute.
SFATURI:aveti grija cata apa puneti,pentru mamaliguta,in functie de malaiul pe care il aveti,recomandabil a se folosi malai de tara,la cantitatea de malai se foloseste cca 2-2,5 litri apa,in asa fel incat mamaliguta sa iasa moale.Se serveste pe loc,taiata cuburi sau orice forma doriti,deasupra se poate pune putina smantana,sau cu 2-3 minute inainte de a se scoate din cuptor se poate presara cu putin cascaval ras.
In mamaliguta din forma se pot face locase cu dosul de la o lingura in care se pot pune,alternativ ouale si carnatii cu sunca,iar in momentul in care faceti portii,fiecare sa aiba cate o portie de ou si una de carnati cu sunca.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii