autor:

costy1969

» » , Aperitive, Aperitive

MAMALIGA FANTEZIE

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Ingrediente
500 grame malai, 500 grame branza de burduf, 5 oua, 250 grame carnat afumat,porc sau oaie, 200 grame slanina afumata, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert,se presara sare si putin malai,iar cand apa da in clocot se presara malaiul in ploaie,amestecand in acelasi timp cu un tel,ca sa nu se faca cocoloase;

Se lasa la fiert,la foc mic,amestecand din cand in cand,iar cand este aproape gata,se adauga branza de burduf,care se amesteca cu mamaliga;

Se mai lasa cateva minute,timp in care amestecam bine pentru omogenizare,iar cand este gata,se tipareste si se rastoarna intr-o forma temorezistenta,de regula rotunda;

Se aplatizeaza mamaliguta,peste ea se pune omleta pregatita din cele 5 oua,iar peste aceasta se pun carnatii taiati felii subtiri si sunca feliute subtiri,dupa care se da totul la cuptor,la foc mediu, pentru cca 10 minute.



SFATURI:aveti grija cata apa puneti,pentru mamaliguta,in functie de malaiul pe care il aveti,recomandabil a se folosi malai de tara,la cantitatea de malai se foloseste cca 2-2,5 litri apa,in asa fel incat mamaliguta sa iasa moale.Se serveste pe loc,taiata cuburi sau orice forma doriti,deasupra se poate pune putina smantana,sau cu 2-3 minute inainte de a se scoate din cuptor se poate presara cu putin cascaval ras.

In mamaliguta din forma se pot face locase cu dosul de la o lingura in care se pot pune,alternativ ouale si carnatii cu sunca,iar in momentul in care faceti portii,fiecare sa aiba cate o portie de ou si una de carnati cu sunca.
Daca ti-a placut reteta noastra "MAMALIGA FANTEZIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Degresam ouale si pe punem la fiert. Dupa ce au fiert le curatam de coaja, le taiem in doua si le

8 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Ochiuri si salata de castraveti cu smantana

Ochiuri si salata de castraveti cu smantana

Incing tigaia, sparg ouale, condimentez, las capacul pana se incheaga albusul. Pregatesc salata:

5 voturi    4 comentarii
10 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Pur si simplu delicios. Am salvat ideea !

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 grame malai
  • 500 grame branza de burduf
  • 5 oua
  • 250 grame carnat afumat,porc sau oaie
  • 200 grame slanina afumata
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Pur si simplu delicios. Am salvat ideea !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cas pane