Se pune apa la fiert,se presara sare si putin malai,iar cand apa da in clocot se presara malaiul in ploaie,amestecand in acelasi timp cu un tel,ca sa nu se faca cocoloase;
Se lasa la fiert,la foc mic,amestecand din cand in cand,iar cand este aproape gata,se adauga branza de burduf,care se amesteca cu mamaliga;
Se mai lasa cateva minute,timp in care amestecam bine pentru omogenizare,iar cand este gata,se tipareste si se rastoarna intr-o forma temorezistenta,de regula rotunda;
Se aplatizeaza mamaliguta,peste ea se pune omleta pregatita din cele 5 oua,iar peste aceasta se pun carnatii taiati felii subtiri si sunca feliute subtiri,dupa care se da totul la cuptor,la foc mediu, pentru cca 10 minute.
SFATURI:aveti grija cata apa puneti,pentru mamaliguta,in functie de malaiul pe care il aveti,recomandabil a se folosi malai de tara,la cantitatea de malai se foloseste cca 2-2,5 litri apa,in asa fel incat mamaliguta sa iasa moale.Se serveste pe loc,taiata cuburi sau orice forma doriti,deasupra se poate pune putina smantana,sau cu 2-3 minute inainte de a se scoate din cuptor se poate presara cu putin cascaval ras.
In mamaliguta din forma se pot face locase cu dosul de la o lingura in care se pot pune,alternativ ouale si carnatii cu sunca,iar in momentul in care faceti portii,fiecare sa aiba cate o portie de ou si una de carnati cu sunca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii