autor:

Fara foto

» » Aperitive

mamaliga fiarta.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
2 cesti pline de malai, 4-5 cesti apa, o lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Mamaliga buna se face in ceaun. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Se pune sare si se presara putin malai. Cand clocoteste apa, se toarna malaiul, tot dintr-o data, despicandu-l cu facaletul. Se lasa sa fiarba jumatate de ora, apoi se amesteca bine. Se turteste putin cu dosul unei linguri de lemn muiata in apa, se mai lasa sa rabufneasca de cateva ori, apoi se rastoarna pe o farfurie groasa sau pe un fund de lemn rotund, special pentru mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "mamaliga fiarta." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
acadele cu parmezan

acadele cu parmezan

Se aseaza stiksuri in tava in care am pus hartie de copt,se pune cascaval ra la capatul stiksului,se

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu cas si legume

Placinta cu cas si legume

Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene)

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 cesti pline de malai
  • 4-5 cesti apa
  • o lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Mozzarella cu roșii și rozmarin