autor:

Fara foto

» » Aperitive

Mamaliga la cuptor

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
50 g unt, sare, piper, 300 g malai, 30 g parmezan ras, ulei fin, 100 g felii subtiri de salam, 150 g cascaval, 3 fire de salvie., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Ą Se pune pe foc 1 l de apa impreuna cu untul, sarea si piperul.
Ą Se toarna malaiul \"in ploaie\", amestecand intruna pana ce incepe sa fiarba si se ingroasa.
Ą Se incorporeaza parmezanul si se ia oala de pe foc.
Se unge o forma (vas de yena, nu prea adanc) si se toarna mamaliga in ea.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc feliile de salam, care se asaza apoi pe mamaliga.
Se taie cascavalul felii subtiri si se imprastie pe mamaliga.
Se baga vasul in cuptorul incins si se lasa pana ce se rumeneste mamaliga si se topeste cascavalul. Ą Inainte de a o servi, se presara cu frunze de salvie, rumenite si ele putin in tigaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Mamaliga cu branza si omleta la cuptor

Mamaliga cu branza si omleta la cuptor

Se pune apa la încălzit în oala în care preparăm mămăliga. Adăugăm usturoiul,

1 vot    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Mamaliga la cuptor

Mamaliga la cuptor

Am facut mamaliga si am pus-o intr-un vas de Jena in straturi. Mamaliga, slanina bucatele, branza

6 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 300 g malai
  • 30 g parmezan ras
  • ulei fin
  • 100 g felii subtiri de salam
  • 150 g cascaval
  • 3 fire de salvie.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Gogonele in crusta