MAMALIGA simpla

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
MAMALIGA simpla

Ingrediente

  • malai
  • apa
  • un praf de sare

Mod de preparare

Punem apa la fiert (in functie de ce cantitatea de mamaliga dorita)impreuna cu sarea si cand da in fiert presaram putin malai.Dupa cateva minute,cand a inceput sa clocoteasca apa,se toarna malai si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.Daca mamaliga este prea moale se mai adauga malai,amestecandu-se intr-una.Mie imi place mamaliga mai tare ,asa ca o las sa fiarba mai mult.

Cand este malaiul fiert bine si s-a obtinut consistenta dorita ,puteti rasturna mamaliga pe un fund din lemn sau un platou .La fel de bine puteti sa luati mamaliga cu o lingura pentru inghetata sau sa umeziti cu putina apa un polonic si sa luati mamaliga cu el,obtinand astfel o forma rotunda.

Se poate servi cu branza,smantana,oua romanesti,preparate din carne cu mujdei,peste cu mujdei,ciulama,fasole,ciorbe...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise