autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Aperitive

Mamaliga umpluta

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Ingrediente
300 gr de malai, 50 gr de unt, 5-6 oua fierte, 1 ou nefiert, 75 gr urda dulce, 75 gr urda sarata, 100 gr de telemea, 2 carnati, 150-200 gr de bacon(costita), 150 gr de iaurt(smantana cine nu are probleme cu colesterolul), 2-3 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se pune apa cu sare la fiert pentru mamaliga, lasandu-se sa fiarba bine. In acelas timp se prajesc carnati si poate fi rumenita si costita, dar la fel de bine se poate lasa si neprajita, se fierb 5-6 oua tari, se rade urda si se poate amesteca celor doua tipuri de urda sarata si dulce, separat se rade telemeaua.

Cand apa este fiarta se adauga malaiul treptat si se amesteca bine fara sa se faca cocoloase trebuie sa iasa o mamaliga moale pe care sa o putem lua cu lingura, malaiul se pune treptat si se amesteca foarte bine, cand se constata ca mamaliga este facuta se poate lua de pe foc si se va lua cu lingura asezandu-se primul strat de mamaliga intr-o tava care se va da ulterior la cuptor.

Tava se va unge cu unt, se pune primul rand de mamaliga, se adauga carnati taiati rondele, se pune costita, se taie lamele cateii de usturoi, se adauga urda. Se pune al doilea rand de mamaliga, peste care se adauga ouale taiate rondele potrivite, se adauga iaurtul(smantana) se pune branza telemea rasa(pe razatoare mica), si in mijloc se face un cuib in care se pune un ou crud se pipereaza si se da la cuptor 20de minute, de preferat incercati inainte sa o scoateti de la cuptor, difera de la aragaz la aragaz.

Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Rulada de mamaliga umpluta cu branza

Rulada de mamaliga umpluta cu branza

Intr-un ceaun, se face mamaliga din faina de malai dupa reteta traditionala, apoi se intinde cit

1 vot    1 comentariu
40 min
Aperitive cu brinza
Ochiuri in cuib de cartofi

Ochiuri in cuib de cartofi

Se fierb cartofii in coaja, se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare si se calesc in putin

3 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Iar am poposit pe la mamaliga ta umpluta,poate a mai ramas o portie si pentru mine!?

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Super bun!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Gustoasa, desigur!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Cred ca este foarte buna.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Fara discutie ca este o bunatate!Felicitari!

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Va multumesc tututor. Cu drag,

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Foarte aromata si arata super apetisant!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Excelenta idee...Arata grozav ,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • Fara foto

      licu pop , 13 aprilie 2010

      Ce arome!!si ce bine arata...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      O idee geniala !!!!!!!!!!

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Interesanta combinatie, merita incercata !

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      oau ce bine arata

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Tare buna trebuie sa fie!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      ce bun!!!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Foarte buna ideea!Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Waw, dar chiar este umpluta...tare buna trebue sa fie. Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 300 gr de malai
  • 50 gr de unt
  • 5-6 oua fierte
  • 1 ou nefiert
  • 75 gr urda dulce
  • 75 gr urda sarata
  • 100 gr de telemea
  • 2 carnati
  • 150-200 gr de bacon(costita)
  • 150 gr de iaurt(smantana cine nu are probleme cu colesterolul)
  • 2-3 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

mirey (Chef de cuisine)

Iar am poposit pe la mamaliga ta umpluta,poate a mai ramas o portie si pentru mine!?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
OMLETA TARANEASCA