autor:

valentina ionita

» » Aperitive

MAMALIGUTA CU BRANZA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
Pentru mamaliga este nevoie de apa,malai,un praf de sare., Puteti folosi branza de burduf,telemea,cas,urda, smantana, unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Punem apa la fiert (in functie de ce cantitatea de mamaliga dorita)impreuna cu sarea si cand da in fiert presaram putin malai.Dupa cateva minute,cand a inceput sa clocoteasca apa,se toarna malai si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.Daca mamaliga este prea moale se mai adauga malai,amestecandu-se intr-una.Mie imi place mamaliga mai tare ,asa ca o las sa fiarba mai mult.
Cand este malaiul fiert bine si s-a obtinut consistenta dorita ,puteti rasturna mamaliga pe un fund din lemn sau un platou .La fel de bine puteti sa luati mamaliga cu o lingura pentru inghetata sau sa umeziti cu putina apa un polonic si sa luati mamaliga cu el,obtinand astfel o forma rotunda.
Mamaliguta fierbinte se serveste cu unt,branza,smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "MAMALIGUTA CU BRANZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Branza cu smantana si mamaliguta

Branza cu smantana si mamaliguta

Amesteci branza cu smantana, presari cu sare dupa gust. Intre timp faci o mamaliguta moale. Servesti

3 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
MAMALIGUTA CU BRANZA SI CU OCHIURI

MAMALIGUTA CU BRANZA SI CU OCHIURI

Telemeaua se rade si se amasteca pana la omogenizare cu 50gr smantana, 50gr unt si 2 oua. Se pune

6 voturi    5 comentarii
35 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru mamaliga este nevoie de apa,malai,un praf de sare.
  • Puteti folosi branza de burduf,telemea,cas,urda
  • smantana
  • unt

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pasta de branza de vaci cu marar