autor:

ana catalina focsa

» » Aperitive

Mamaliguta in paturi

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
500 g malai 200 g telemea 200 g branza de vaci 50 g unt 200 g branza de burduf 200 g cascaval 200 g smantana sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Faci o mamaliguta din 1,5 l de apa, malai si un praf de sare, iar cand e gata, o dai deoaparte. Ungi o cratita cu unt si o pui pe foc. Dupa ce s-a incins untul, iei cratita de pe foc si asezi un strat de mamaliga de 2 cm, apoi telemea rasa, mamaliga, branza de vaci, mamaliga, branza de burduf, mamaliga. Dai cascavalul pe razatoare, il amesteci cu smantana, intinzi compozitia peste ultimul strat de mamaliga si dai totul la cuptor, pentru 35 – 40 de minute, la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in paturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Puricei muntenesti

Puricei muntenesti

Varianta 1 Se pregateste o mamaliga vartoasa din malai, de cu seara. A doua zi, carnatii taiati

6 voturi    8 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza
Rulada aperitiv cu branza

Rulada aperitiv cu branza

Se spala ouale, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se incorporeaza

78 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

    O grozavie de mancare.Si usoara...si sanatoasa.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    MMMMM CE BUNCATATE!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

    O bunatate...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Reteta foarte buna, numai ca eu pun, la fel straturile de branza, in tava fac locasuri cu lingura, iar inainte cu 5 minute de a fi gata pun oua in fiecare locas, mai dau la cuptor sa se faca ouale si cand scot presar putin cascaval.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g malai 200 g telemea 200 g branza de vaci 50 g unt 200 g branza de burduf 200 g cascaval 200 g smantana sare

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

mirey (Chef de cuisine)

O grozavie de mancare.Si usoara...si sanatoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite fine cu cascaval ras si parmezan