autor:

ana catalina focsa

» » Aperitive

Mamaliguta in paturi

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
500 g malai 200 g telemea 200 g branza de vaci 50 g unt 200 g branza de burduf 200 g cascaval 200 g smantana sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Faci o mamaliguta din 1,5 l de apa, malai si un praf de sare, iar cand e gata, o dai deoaparte. Ungi o cratita cu unt si o pui pe foc. Dupa ce s-a incins untul, iei cratita de pe foc si asezi un strat de mamaliga de 2 cm, apoi telemea rasa, mamaliga, branza de vaci, mamaliga, branza de burduf, mamaliga. Dai cascavalul pe razatoare, il amesteci cu smantana, intinzi compozitia peste ultimul strat de mamaliga si dai totul la cuptor, pentru 35 – 40 de minute, la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in paturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Briose cu broccoli si branza albastra

Briose cu broccoli si branza albastra

Incingem cuptorul. Punem formele de briose in tava pentru briose. Taiem broccoli in bucati mici. Intr-o

1 vot    1 comentariu
40 min
Aperitive cu brinza
Tartine vesele

Tartine vesele

Mixez branza de vaci, adaug maioneza, ridichea data pe razatoare amestecata cu uleiul de masline,sare,

18 voturi    10 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

    O grozavie de mancare.Si usoara...si sanatoasa.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    MMMMM CE BUNCATATE!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

    O bunatate...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Reteta foarte buna, numai ca eu pun, la fel straturile de branza, in tava fac locasuri cu lingura, iar inainte cu 5 minute de a fi gata pun oua in fiecare locas, mai dau la cuptor sa se faca ouale si cand scot presar putin cascaval.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g malai 200 g telemea 200 g branza de vaci 50 g unt 200 g branza de burduf 200 g cascaval 200 g smantana sare

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

mirey (Chef de cuisine)

O grozavie de mancare.Si usoara...si sanatoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Cuburi marmorate cu rosii si urda