Intr-un bol se pun grisul cu faina si se amesteca bine cu margarina si uleiul.Se adauga zaharul, apa de roze si flori de portocal,mahlab si se continua cu amestecatul pana se obtine un aluat omogen si moale.
Se acopera cu un servet curat de bucatarie si se lasa sa se odihneasca 24 de ore.
Se amesteca a doua zi aluatul cu drojdia dizolvata in putin lapte caldut.
Se fac mici bilute de aluat( aproximativ cat o lingurita) care se umplu cu pasta de curmale, nuca si fistic.
Se decoreaza cu ajutorul unei pensete.
Daca se folosesc formele de lemn, acestea se pudreaza cu putina faina, se repartizeaza aluatul uniform pe pereti si se lasa putin sa depaseasca marginile; se umplu cu umplutura dorita , se inchid la baza si se pun in tavi de aluminiu.
Se dau la cuptorul incalzit la 180 de grade si se lasa pana iau o culoare usor aurie,cca 15 minute.
Dupa ce s-au racit se presara cu zahar pudra.
Pofta buna!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii