autor:

Fara foto

» » Retete vegetariene

Mancare cu verdeturi de primavara

Autor: margareta (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: margareta (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
-250gr. spanac, -1 gramada urzici, -2 gramezi leurda, -1 legatura stevie, -1 legatura patrunjel verde, -1 gramada de macris, -1 lingura cu varf de faina, -1 lingurita de zahar, -sare,vegeta dupa gust, -1/2 l lapte, -unt cat o nuca

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Frunzele spalate in 3 ape se pun toate la fiert in apa cu sare (pentru a le pastra culoarea verde) cu exceptia macrisului care se adaoga la sfarsit in mancarea gata. Se fierb 2-3 minute maximum, se strecoara printr-o sita,se pun intr-o cratita si se mixeaza. Se adaoga 1 lingura cu varf de faina,o lingurita de zahar sare,vegeta dupa gust. Se amesteca, apoi se adaoga laptele rece cate putin (pentru a nu se face cocoloase)in cantitate dupa gust in functie de cum se vrea a fi mancarea,mai groasa sau mai subtire.Mancarea ideala trebuie sa fie ceva mai subtire ca un aluat de clatite. Se pune pe foc amnestecandu-se intr-una si se fierbe cca 5 minute, dupa care se adaoga macrisul crud taiat fasiute si se mai fierbe un minut amestecand mereu.La sfarsit se adaoga untul si se stinge focul. In zile de post laptele se inlocuieste cu apa si untul cu margarina sau cu ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu verdeturi de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Bagheta

Bagheta

1. Aemesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca

4 voturi    5 comentarii
4h
Retete vegetariene
Placinta cu leurda si branza

Placinta cu leurda si branza

-Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 2-3 ore înainte de preparare și se lasă

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • -250gr. spanac
  • -1 gramada urzici
  • -2 gramezi leurda
  • -1 legatura stevie
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -1 gramada de macris
  • -1 lingura cu varf de faina
  • -1 lingurita de zahar
  • -sare,vegeta dupa gust
  • -1/2 l lapte
  • -unt cat o nuca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Risotto cu mazare si mar verde