autor:

Fara foto

» » Retete vegetariene

Mancare cu verdeturi de primavara

Autor: margareta (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: margareta (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
-250gr. spanac, -1 gramada urzici, -2 gramezi leurda, -1 legatura stevie, -1 legatura patrunjel verde, -1 gramada de macris, -1 lingura cu varf de faina, -1 lingurita de zahar, -sare,vegeta dupa gust, -1/2 l lapte, -unt cat o nuca

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Frunzele spalate in 3 ape se pun toate la fiert in apa cu sare (pentru a le pastra culoarea verde) cu exceptia macrisului care se adaoga la sfarsit in mancarea gata. Se fierb 2-3 minute maximum, se strecoara printr-o sita,se pun intr-o cratita si se mixeaza. Se adaoga 1 lingura cu varf de faina,o lingurita de zahar sare,vegeta dupa gust. Se amesteca, apoi se adaoga laptele rece cate putin (pentru a nu se face cocoloase)in cantitate dupa gust in functie de cum se vrea a fi mancarea,mai groasa sau mai subtire.Mancarea ideala trebuie sa fie ceva mai subtire ca un aluat de clatite. Se pune pe foc amnestecandu-se intr-una si se fierbe cca 5 minute, dupa care se adaoga macrisul crud taiat fasiute si se mai fierbe un minut amestecand mereu.La sfarsit se adaoga untul si se stinge focul. In zile de post laptele se inlocuieste cu apa si untul cu margarina sau cu ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu verdeturi de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pachetele cu spanac

Pachetele cu spanac

Se face coca din oua, faina si sare ca pentru taietei, se intinde (nu foarte subtire). Separat se

5 voturi    7 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Varza acra la cuptor

Varza acra la cuptor

Intr-o tava mai adanca (vas Jena sau tuci) asezati un pat de felii de rosii, bastonase de morcovi

25 voturi    13 comentarii
1h 40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • -250gr. spanac
  • -1 gramada urzici
  • -2 gramezi leurda
  • -1 legatura stevie
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -1 gramada de macris
  • -1 lingura cu varf de faina
  • -1 lingurita de zahar
  • -sare,vegeta dupa gust
  • -1/2 l lapte
  • -unt cat o nuca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Un alt fel de piure