Frunzele spalate in 3 ape se pun toate la fiert in apa cu sare (pentru a le pastra culoarea verde) cu exceptia macrisului care se adaoga la sfarsit in mancarea gata. Se fierb 2-3 minute maximum, se strecoara printr-o sita,se pun intr-o cratita si se mixeaza. Se adaoga 1 lingura cu varf de faina,o lingurita de zahar sare,vegeta dupa gust. Se amesteca, apoi se adaoga laptele rece cate putin (pentru a nu se face cocoloase)in cantitate dupa gust in functie de cum se vrea a fi mancarea,mai groasa sau mai subtire.Mancarea ideala trebuie sa fie ceva mai subtire ca un aluat de clatite. Se pune pe foc amnestecandu-se intr-una si se fierbe cca 5 minute, dupa care se adaoga macrisul crud taiat fasiute si se mai fierbe un minut amestecand mereu.La sfarsit se adaoga untul si se stinge focul. In zile de post laptele se inlocuieste cu apa si untul cu margarina sau cu ulei.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii