autor:

Fara foto

» » Retete vegetariene

Mancare cu verdeturi de primavara

Autor: margareta (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: margareta (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
-250gr. spanac, -1 gramada urzici, -2 gramezi leurda, -1 legatura stevie, -1 legatura patrunjel verde, -1 gramada de macris, -1 lingura cu varf de faina, -1 lingurita de zahar, -sare,vegeta dupa gust, -1/2 l lapte, -unt cat o nuca

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Frunzele spalate in 3 ape se pun toate la fiert in apa cu sare (pentru a le pastra culoarea verde) cu exceptia macrisului care se adaoga la sfarsit in mancarea gata. Se fierb 2-3 minute maximum, se strecoara printr-o sita,se pun intr-o cratita si se mixeaza. Se adaoga 1 lingura cu varf de faina,o lingurita de zahar sare,vegeta dupa gust. Se amesteca, apoi se adaoga laptele rece cate putin (pentru a nu se face cocoloase)in cantitate dupa gust in functie de cum se vrea a fi mancarea,mai groasa sau mai subtire.Mancarea ideala trebuie sa fie ceva mai subtire ca un aluat de clatite. Se pune pe foc amnestecandu-se intr-una si se fierbe cca 5 minute, dupa care se adaoga macrisul crud taiat fasiute si se mai fierbe un minut amestecand mereu.La sfarsit se adaoga untul si se stinge focul. In zile de post laptele se inlocuieste cu apa si untul cu margarina sau cu ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu verdeturi de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tocăniţă de linte

Tocăniţă de linte

Pregătim ingredientele astfel - morcovii, pătrunjelul, păstrârnacul se taie rondele, ceapa fideluţă,

4 voturi    4 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Batoane dulci de ovăz

Batoane dulci de ovăz

Se bat gălbenuşurile spumă adăugând treptat mierea, gemul şi uleiul. Se încorporează celelalte

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • -250gr. spanac
  • -1 gramada urzici
  • -2 gramezi leurda
  • -1 legatura stevie
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -1 gramada de macris
  • -1 lingura cu varf de faina
  • -1 lingurita de zahar
  • -sare,vegeta dupa gust
  • -1/2 l lapte
  • -unt cat o nuca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Paste cu Rucola si Cherry