Ingrediente
-600 gr bame curatate,, -2 cepe mari taiate felii,, -1 usturoi,, -3 rosii mari coapte ,date prin razatoare,, -2 rosii mari taiate felii ,, -1 mana de patrunjel tocat,, -1 ceasca cu otet,, -1 ceasca ulei si inca una cu apa., -2 lingurite sare, 1/2 lingurita piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
17 voturi
Mod de preparare
Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 min) , adaugam rosiile date prin razatoare sarea, piperul si o jumate de lingurita cu zahar.Lasam sa fiarba ,la foc mic , cam 5 minute.
Apoi adaugam bamele(cu tot cu otet), presuram patrunjelul(nu mai amestecam cu lingura dupa ce am pus patrunjelul) si asezam si feliile de rosie, le presuram cu sare ,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa.
Fierbem ,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010
Imi plac bamele tare mult atat cu carne cat si fara...