Bamele sunt legume mai putin cunoscute la noi. Asta poate pentru ca, daca nu sunt preparate corect, au o textura mucilaginoasa ( sunt baloase). Dar, daca le pregatiti ca in reteta urmatoare, mancarea de bame va fi gustoasa si frageda.
Daca nu aveti bame proaspete, puteti folosi bame conservate in suc de rosii.
Ingrediente pentru 4 portii:
1 kg de bame
6-8 rosii
2 cepe, tocate marunt
5 linguri ulei de masline
sare, piper dupa gust
4 linguri de otet

Cum se face:
Pune la fiert 1 litru de apa, cu 1 lingurita de sare.
Spala bamele si taie-le coditele. Cand apa a fiert, pune otetul si bamele. Lasa sa dea cateva clocote, pana ce bamele se inmoaie putin si-si schimba culoarea. Scuge bamele.

Taie rosiile cuburi mici, sau da-le prin blender sa le faci suc.
Intr-o tigaie incalzeste uleiul si soteaza ceapa cu putina sare. Adauga bamele,rosiile si 1/2 lingurita de sare.

Pune capacul si fierbe mancarea de bame la foc mic, pana ce legumele s-au inmuiat (cam 20 minute).
Pune sare si piper dupa gust. Serveste mancarea de bame calda.
Mai multe retete de suflet gasiti pe blogul Brindusei Scheaua.


Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii