autor:

Gabriela Urucu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de bame

Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Ingrediente
-600 gr bame curatate,, -2 cepe mari taiate felii,, -1 usturoi,, -3 rosii mari coapte ,date prin razatoare,, -2 rosii mari taiate felii ,, -1 mana de patrunjel tocat,, -1 ceasca cu otet,, -1 ceasca ulei si inca una cu apa., -2 lingurite sare, 1/2 lingurita piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bamele curatate cu otetul si le lasam pana sotam celelalte ingrediente.
Intr-o cratita sotam in ulei ceapa feliata si usturoiul(4-5 min) , adaugam rosiile date prin razatoare sarea, piperul si o jumate de lingurita cu zahar.Lasam sa fiarba ,la foc mic , cam 5 minute.
Apoi adaugam bamele(cu tot cu otet), presuram patrunjelul(nu mai amestecam cu lingura dupa ce am pus patrunjelul) si asezam si feliile de rosie, le presuram cu sare ,piper si putin zahar . Punem si ceasca cu apa.
Fierbem ,cu capac, cam 30 de minute sau pana bamele au baut toata apa si a ramas doar uleiul. din cand in cand mai miscam de cratita(o invartim putin) sa nu se prinda de fund.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bame" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mâncare de bame /Bame Yemeği

Mâncare de bame /Bame Yemeği

Bamele sunt bune de consumat atunci când sunt tinere, cu păstaia fragedă, pentru că cele bătrâne

11 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de bame cu carne de pui

Mancare de bame cu carne de pui

Nu am mai mancat bame de multi ani, de cand n-am mai mers la bunici, la Buzau. Tin minte ca acolo

20 voturi    8 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dragan Maria , 11 februarie 2015

    Bamele sint foarte bune la prepar in ficare sezon sau le pun la congelatot si am toata earna .....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Bun,bun,bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Imi plac bamele tare mult atat cu carne cat si fara...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • -600 gr bame curatate,
  • -2 cepe mari taiate felii,
  • -1 usturoi,
  • -3 rosii mari coapte ,date prin razatoare,
  • -2 rosii mari taiate felii ,
  • -1 mana de patrunjel tocat,
  • -1 ceasca cu otet,
  • -1 ceasca ulei si inca una cu apa.
  • -2 lingurite sare
  • 1/2 lingurita piper

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela Urucu
Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se

280 voturi    26 comentarii
1h
Supe de carne
Mancare de varza

Mancare de varza

Varza se toaca marunt, se adauga aproximativ 2 lingurite de sare si se freaca bine pana se inmoaie.Se

26 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Rulada de spanac cu branza Rulada de spanac cu branza

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Crema de dovleac