Mancare de bob cu prajeala

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
redusa
Mancare de bob cu prajeala

Ingrediente

  • 325 g bob uscat;
  • apa;
  • sare;
  • 3 linguri bulion;
  • doua cepe;
  • 6 linguri ulei.

Mod de preparare

Bobul uscat se pune in apa rece si se lasa sa se umfle peste noapte.

A doua zi, se indeparteaza coaja bobului cu ajutorul unui cutit mic si, eventual, gargaritele sau alte stricaciuni. Se spala, se scurge de apa si se pune la fiert in apa curata cu putina sare. Se completeaza cu apa daca este necesar, pana cand bobul fierbe de tot si incepe sa se zobeasca. (Eu am folosit oala sub presiune si am pus apa cat sa acopere bobul plus inca vreo 4-5 cm deasupra lui. L-am fiert circa o ora si jumatate.) Trebuie sa ramana scazut, apoi se paseaza, capatand consistenta unui piure. Se pune intr-o strachina.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se prajeste in 6 linguri de ulei pana cand devine aurie, apoi se adauga bulionul si se mai tine la foc 1-2 minute si cu acesta, mestecand continuu. Aceasta compozitie se toarna peste bobul din strachina.

Daca doriti, cu ajutorul unui cutit se taie bobul pentru ca prajeala sa patrunda si in interior.

Se serveste rece, intins pe paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise