Mancare de bob cu prajeala

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
redusa
Mancare de bob cu prajeala

Ingrediente

  • 325 g bob uscat;
  • apa;
  • sare;
  • 3 linguri bulion;
  • doua cepe;
  • 6 linguri ulei.

Mod de preparare

Bobul uscat se pune in apa rece si se lasa sa se umfle peste noapte.

A doua zi, se indeparteaza coaja bobului cu ajutorul unui cutit mic si, eventual, gargaritele sau alte stricaciuni. Se spala, se scurge de apa si se pune la fiert in apa curata cu putina sare. Se completeaza cu apa daca este necesar, pana cand bobul fierbe de tot si incepe sa se zobeasca. (Eu am folosit oala sub presiune si am pus apa cat sa acopere bobul plus inca vreo 4-5 cm deasupra lui. L-am fiert circa o ora si jumatate.) Trebuie sa ramana scazut, apoi se paseaza, capatand consistenta unui piure. Se pune intr-o strachina.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se prajeste in 6 linguri de ulei pana cand devine aurie, apoi se adauga bulionul si se mai tine la foc 1-2 minute si cu acesta, mestecand continuu. Aceasta compozitie se toarna peste bobul din strachina.

Daca doriti, cu ajutorul unui cutit se taie bobul pentru ca prajeala sa patrunda si in interior.

Se serveste rece, intins pe paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise