autor:

andraconstantinescu

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Mancare de bob cu prajeala

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2016

Ingrediente
325 g bob uscat, apa, sare, 3 linguri bulion, doua cepe, 6 linguri ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Bobul uscat se pune in apa rece si se lasa sa se umfle peste noapte.



A doua zi, se indeparteaza coaja bobului cu ajutorul unui cutit mic si, eventual, gargaritele sau alte stricaciuni. Se spala, se scurge de apa si se pune la fiert in apa curata cu putina sare. Se completeaza cu apa daca este necesar, pana cand bobul fierbe de tot si incepe sa se zobeasca. (Eu am folosit oala sub presiune si am pus apa cat sa acopere bobul plus inca vreo 4-5 cm deasupra lui. L-am fiert circa o ora si jumatate.) Trebuie sa ramana scazut, apoi se paseaza, capatand consistenta unui piure. Se pune intr-o strachina.



Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se prajeste in 6 linguri de ulei pana cand devine aurie, apoi se adauga bulionul si se mai tine la foc 1-2 minute si cu acesta, mestecand continuu. Aceasta compozitie se toarna peste bobul din strachina.



Daca doriti, cu ajutorul unui cutit se taie bobul pentru ca prajeala sa patrunda si in interior.



Se serveste rece, intins pe paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bob cu prajeala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Coronite cu scortisoara

Coronite cu scortisoara

1. Intr-un vas preparam o maia dizolvand drojdia in 300 ml apa calduta. Adaugam peste aceasta 1 lgt

9 voturi    4 comentarii
2h
Retete de post
Gris cu bautura din soia

Gris cu bautura din soia

Bautura din soia cu zaharul si zaharul vanilat se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba, se pune

0 voturi    0 comentarii
15 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 325 g bob uscat
  • apa
  • sare
  • 3 linguri bulion
  • doua cepe
  • 6 linguri ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

12 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Prajitura de post cu foi, gem si crema de gris caramel