autor:

Mariana Eliza
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariana Eliza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1 kg dovlecei, 1 capa taiata marunt, 1 cutie mare sau 2 mici de rosii decojite taiate(vara se folosesc rosii proaspete decojite si taiate cuburi, 4-5 linguri ulei, sare, cimbru sau marar.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

20 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine si se taie cuburi de cam 2 cm.
Intr-o cratita se pun pe rand: uleiul,ceapa, dovleceii si rosiile. Se presara cu putina sare si se pun 2 linguri de apa.
Se acopera cratita si se pune totul la fiert, la foc mic, pana cand zeama pe care o lasa dovleceii a scazut, mancarea ramanand totusi suculenta.
Cand este gata, se adauga cimbru sau marar (nu ambele!) si se amesteca, apoi se mai fierbe 2-3 minute.
Se poate manca rece sau calda.
Pentru persoanele care au restrictie la sare, mancarea se poate face nesarata.
Este o mancare usoara, cu foarte putine calorii. Vara poate fi servita direct din frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancare de dovlecei de post-Kusa hart-specific Palestinei

Mancare de dovlecei de post-Kusa hart-specific Palestinei

Dovleceii se curata de coaja si se taie in bucati mici. Ceapa se taie marunt. Rosiile se oparesc,

22 voturi    13 comentarii
35 min
Retete de post
Mancare de dovlecei, cu ceapa verde si rosii

Mancare de dovlecei, cu ceapa verde si rosii

Spalam dovleceii, indepartam capetele. Ii taiem in doua pe lungime, apoi ii feliem cat mai subtire. Ceapa

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Slow Cooking

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 1 capa taiata marunt
  • 1 cutie mare sau 2 mici de rosii decojite taiate(vara se folosesc rosii proaspete decojite si taiate cuburi
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • cimbru sau marar.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Risotto cu mazare si mar verde