autor:

Mariana Eliza
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariana Eliza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1 kg dovlecei, 1 capa taiata marunt, 1 cutie mare sau 2 mici de rosii decojite taiate(vara se folosesc rosii proaspete decojite si taiate cuburi, 4-5 linguri ulei, sare, cimbru sau marar.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

20 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine si se taie cuburi de cam 2 cm.
Intr-o cratita se pun pe rand: uleiul,ceapa, dovleceii si rosiile. Se presara cu putina sare si se pun 2 linguri de apa.
Se acopera cratita si se pune totul la fiert, la foc mic, pana cand zeama pe care o lasa dovleceii a scazut, mancarea ramanand totusi suculenta.
Cand este gata, se adauga cimbru sau marar (nu ambele!) si se amesteca, apoi se mai fierbe 2-3 minute.
Se poate manca rece sau calda.
Pentru persoanele care au restrictie la sare, mancarea se poate face nesarata.
Este o mancare usoara, cu foarte putine calorii. Vara poate fi servita direct din frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancare de vinete cu dovlecei si rosii

Mancare de vinete cu dovlecei si rosii

Se spala vinetele si se curate de coaja din loc in loc,se taie felii,se presara putina sare si se

16 voturi    14 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz

Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz

Legumele se asaza in tava. Se presara sare, piper, se adauga usturoiul tocat marunt.Se varsa sucul

2 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 1 capa taiata marunt
  • 1 cutie mare sau 2 mici de rosii decojite taiate(vara se folosesc rosii proaspete decojite si taiate cuburi
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • cimbru sau marar.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Humus reţetă Humus reţetă

Nautul se tine 1 zi la inmuiat; Se fierbe in doua ape pana se inmoaie si poate fi zdrobit usor. Nautul fiert (sau din conserva) impreuna

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Mazare cu garnitura de cartofi si salata