autor:

Mariana Eliza
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariana Eliza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1 kg dovlecei, 1 capa taiata marunt, 1 cutie mare sau 2 mici de rosii decojite taiate(vara se folosesc rosii proaspete decojite si taiate cuburi, 4-5 linguri ulei, sare, cimbru sau marar.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

21 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine si se taie cuburi de cam 2 cm.
Intr-o cratita se pun pe rand: uleiul,ceapa, dovleceii si rosiile. Se presara cu putina sare si se pun 2 linguri de apa.
Se acopera cratita si se pune totul la fiert, la foc mic, pana cand zeama pe care o lasa dovleceii a scazut, mancarea ramanand totusi suculenta.
Cand este gata, se adauga cimbru sau marar (nu ambele!) si se amesteca, apoi se mai fierbe 2-3 minute.
Se poate manca rece sau calda.
Pentru persoanele care au restrictie la sare, mancarea se poate face nesarata.
Este o mancare usoara, cu foarte putine calorii. Vara poate fi servita direct din frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
mancare de porc cu vinete si dovlecei la gratar

mancare de porc cu vinete si dovlecei la gratar

se taie carnea,carnatii si sunca bucati si se prajeste in ulei.cand incepe sa se rumeneasca se pune

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mancare de dovlecei cu ou si cascaval

Mancare de dovlecei cu ou si cascaval

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le

1 vot    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

21 voturi

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 1 capa taiata marunt
  • 1 cutie mare sau 2 mici de rosii decojite taiate(vara se folosesc rosii proaspete decojite si taiate cuburi
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • cimbru sau marar.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Penne colorate cu legume