Spalati bine gutuile si taiati-le in bucati nu prea mari, avand grija sa indepartati partea lemnoasa din mijloc, semintele si partile vatamate.
Puneti gutuile la prajit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, lasati-le cateva minute, intoarceti-le pe toate partile, apoi adaugati ceapa curatata si tocata marunt.
Lasati la calit cateva minute, mutati totul intr-o cratita si adaugati supa de carne (sau 500 ml apa si concentratul). Lasati sa fiarba, la foc mic, pana se inmoaie gutuile, adaugati sare si piper dupa gust, zaharul, faina desfacuta in putina apa si amestecati cu o lingura de lemn pana se leaga bine sosul. Unii prefera sa caramelizeze putin zaharul inainte a-l adauga in mancare.
Se serveste ca atare sau ca garnitura la rasol si friptura. Este o mancare foarte aromata si gustoasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii