autor:

Suzana

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Mancare de morcovi sote

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2016

Ingrediente
400 g morcovi, 30 g unt, 1 lingură de ulei, 2 linguri zahăr, 1 vârf de cuţit chilli, 1 lingură de făină, smântână sau iaurt grecesc pentru servit - opţional.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Spălăm morcovii, îi curăţăm de coajă cu un cuţit sau chiar cu o spălătoare de vase de sârmă, îi clătim bine şi apoi, după ce s-au scurs, îi tăiem bastonaşe de 2-3 cm sau chiar mai lungi puţin.

Într-o cratiţă punem untul la topit la foc mic, adăugăm morcovii şi lăsăm să se călească puţin până îşi schimbă culoarea, presărăm sare, apoi adăugăm aproximativ 200 de apă fierbinte peste ei şi îi lăsăm să fiarbă sub capac până se înmoaie.

Separat, într-o tigaie, amestecăm o lingură de făină cu una de zahăr şi lăsăm pe foc mic până devin uşor brune, adăugăm uleiul şi lăsăm puţin la călit până devin o pastă maronie, după care adăugăm 200 ml de apă fierbinte şi lăsăm să fiarbă până se dizolvă toate cocoloaşele de zahăr şi făină caramelizate. Când e gata, turnăm conţinutul peste morcovi, punem chilli şi încă o lingură de zahăr şi lăsăm să fiarbă împreună încă 10-15 minute la foc mic până se îngroaşă puţin.

Se serveşte simplă, cu smântână adăugată sau iaurt grecesc, care îi dă şi o tentă puţin acră.

Dacă dorim, mai putem adăuga în mâncare şi puţin mărar verde sau pătrunjel verde când e aproape gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de morcovi sote" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Chiftele de năut

Chiftele de năut

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul

16 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan

Rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan

1. Se incinge cuptorul la 200°C.Se scot miezurile rosiilor si se taie in doua.Se pun rosiile, cu

1 vot    2 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 g morcovi
  • 30 g unt
  • 1 lingură de ulei
  • 2 linguri zahăr
  • 1 vârf de cuţit chilli
  • 1 lingură de făină
  • smântână sau iaurt grecesc pentru servit - opţional.

Raporteaza reteta

Retete
de Suzana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Granita de pepene rosu Granita de pepene rosu

Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă

0 voturi    0 comentarii
1h
Bauturi
Vinete cu usturoi la cuptor Vinete cu usturoi la cuptor

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Delicii de post de la bloggeri
Lasagna vegetariana (de post)