Mancare de pastai la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Mancare de pastai la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg pastai verzi
  • 2 rosii mari
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 morcov
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa marar uscat
  • 1 varf lingurita busuioc uscat
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Curatam capetele la pastai, le spalam bine si le rupem bucatele mai potrivite.

Intr-o cratita punem apa cu putina sare si cand clocoteste dam drumul pastailor.

Le fierbem 10-15 minute, apoi le scurgem de apa.

Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar rosiile le decojim si le facem cuburi.

Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime, apoi rondele.

Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, rosiile morcovul si le inabusim putin.

Stropim cu apa si lasam pana ce legumele se inmoaie putin.

Adaugam pasta de tomate, o cana de apa, sare si piper dupa gust, mararul si busuiocul uscat. Curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul peste legume.

Amestecam bine si lasam pe foc pana incepe sa clocoteasca.

Tragem tigaia de pe foc, punem pastaile si invartim.

Turnam acest amestec intr-un vas ceramic si nivelam.

Introducem mancarea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-40 de minute, gustam putin sa vedem daca sunt gata.

Cand sunt bine patrunse, le scoatem, le lasam putin sa se racoreasca si servim.

Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura