autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Mancare de pastai la cuptor

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2014

Ingrediente
1 kg pastai verzi, 2 rosii mari, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 1/2 morcov, 3 linguri pasta de tomate, sare, piper, 1 lingurita rasa marar uscat, 1 varf lingurita busuioc uscat, 3-4 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatam capetele la pastai, le spalam bine si le rupem bucatele mai potrivite.
Intr-o cratita punem apa cu putina sare si cand clocoteste dam drumul pastailor.
Le fierbem 10-15 minute, apoi le scurgem de apa.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar rosiile le decojim si le facem cuburi.
Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime, apoi rondele.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, rosiile morcovul si le inabusim putin.
Stropim cu apa si lasam pana ce legumele se inmoaie putin.
Adaugam pasta de tomate, o cana de apa, sare si piper dupa gust, mararul si busuiocul uscat. Curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul peste legume.
Amestecam bine si lasam pe foc pana incepe sa clocoteasca.
Tragem tigaia de pe foc, punem pastaile si invartim.
Turnam acest amestec intr-un vas ceramic si nivelam.
Introducem mancarea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-40 de minute, gustam putin sa vedem daca sunt gata.
Cand sunt bine patrunse, le scoatem, le lasam putin sa se racoreasca si servim.
Sa aveti pofta dragilor!
Curatam capetele la pastai, le spalam bine si le rupem bucatele mai potrivite.
Intr-o cratita punem apa cu putina sare si cand clocoteste dam d
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pastai la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cus Cus

Cus Cus

Se prajeste cus cus-ul in ulei pana devine aramiu. Separat se fierb 500 ml apa cu cubul Knorr

22 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
ARDEI UMPLUTI CU PIEPT DE PUI

ARDEI UMPLUTI CU PIEPT DE PUI

Se calesc in putin ulei carnea si ceapa (optional), se adauga sarea, piperul, condimentele si putin

25 voturi    9 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Hilde Natu , 08 septembrie 2014

    Pastaia este fructul caracteristic plantelor din familia leguminoaselor, format din două valve în care sunt închise semințele. Nu se foloseste doar in anumite zone din tara......

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 15 august 2014

    Da, asa zicem noi la fasolea verde si cea galbena...La bobite spunem fasole..Multumesc pentru apreciere!

  • ursu2003

    ursu2003 (Chef de cuisine) , 15 august 2014

    Presupun ca "pastai" se spune in unele zone din tara la "fasolea verde fidelutza", iar la cealalta galbena si grasa....? oricum faina reteta de vara. Este ultra gustoasa servita rece cu ceva iaurt sau smantana deasupra!!! Multumim

    • Fara foto

      Laurentiu Dragan , 15 august 2014

      Presupun ca "pastai" se spune in unele zone din tara la "fasolea verde fidelutza", iar la cealalta galbena si grasa....? oricum faina reteta de vara. Este ultra gustoasa servita rece cu ceva iaurt sau smantana deasupra!!! Multumim

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 25 iulie 2014

      Camelia ma bucur mult ca iti place.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 25 iulie 2014

      Multumesc Mihea.la

    • Camelia Mihaela_Neculae

      Camelia Mihaela_Neculae (Chef de cuisine) , 23 iulie 2014

      Mi s-a facut foame numai citind reteta si in foto arata asa bine ! Acum este tarziu, dar maine chiar asta gatesc.O reteta potrivita mai ales pentru vara, fara carne.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2014

      F buna si apetisanta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Blatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Blaturile: Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, mixam, apoi

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

ursu2003 (Chef de cuisine)

Presupun ca "pastai" se spune in unele zone din tara la "fasolea verde fidelutza", iar la cealalta galbena si grasa....? oricum faina reteta de vara. Este ultra gustoasa servita rece cu ceva iaurt sau smantana deasupra!!! Multumim

Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Ciuperci cu sos de leurda

Ciuperci cu sos de leurda

Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii de post de la bloggeri
Negresa de post

Negresa de post

In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri