autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Mancare de pastai la cuptor

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2014

Ingrediente
1 kg pastai verzi, 2 rosii mari, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 1/2 morcov, 3 linguri pasta de tomate, sare, piper, 1 lingurita rasa marar uscat, 1 varf lingurita busuioc uscat, 3-4 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatam capetele la pastai, le spalam bine si le rupem bucatele mai potrivite.
Intr-o cratita punem apa cu putina sare si cand clocoteste dam drumul pastailor.
Le fierbem 10-15 minute, apoi le scurgem de apa.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar rosiile le decojim si le facem cuburi.
Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime, apoi rondele.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, rosiile morcovul si le inabusim putin.
Stropim cu apa si lasam pana ce legumele se inmoaie putin.
Adaugam pasta de tomate, o cana de apa, sare si piper dupa gust, mararul si busuiocul uscat. Curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul peste legume.
Amestecam bine si lasam pe foc pana incepe sa clocoteasca.
Tragem tigaia de pe foc, punem pastaile si invartim.
Turnam acest amestec intr-un vas ceramic si nivelam.
Introducem mancarea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-40 de minute, gustam putin sa vedem daca sunt gata.
Cand sunt bine patrunse, le scoatem, le lasam putin sa se racoreasca si servim.
Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pastai la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mamaliga bucovineana, de cartofi

Mamaliga bucovineana, de cartofi

Se curata cartofii si se pun la fiert cu putina sare; dupa ce s-au fiert (in aproximativ 30 minute)

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de post
Salata orientala(Post)

Salata orientala(Post)

Cartofi cu tot cu coaja ai punem la fiert 35-40 de minute____Ai scoatem si ai lasam sa se raceasca

11 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Hilde Natu , 08 septembrie 2014

    Pastaia este fructul caracteristic plantelor din familia leguminoaselor, format din două valve în care sunt închise semințele. Nu se foloseste doar in anumite zone din tara......

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 15 august 2014

    Da, asa zicem noi la fasolea verde si cea galbena...La bobite spunem fasole..Multumesc pentru apreciere!

  • ursu2003

    ursu2003 (Chef de cuisine) , 15 august 2014

    Presupun ca "pastai" se spune in unele zone din tara la "fasolea verde fidelutza", iar la cealalta galbena si grasa....? oricum faina reteta de vara. Este ultra gustoasa servita rece cu ceva iaurt sau smantana deasupra!!! Multumim

    • Fara foto

      Laurentiu Dragan , 15 august 2014

      Presupun ca "pastai" se spune in unele zone din tara la "fasolea verde fidelutza", iar la cealalta galbena si grasa....? oricum faina reteta de vara. Este ultra gustoasa servita rece cu ceva iaurt sau smantana deasupra!!! Multumim

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 25 iulie 2014

      Camelia ma bucur mult ca iti place.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 25 iulie 2014

      Multumesc Mihea.la

    • Camelia Mihaela_Neculae

      Camelia Mihaela_Neculae (Chef de cuisine) , 23 iulie 2014

      Mi s-a facut foame numai citind reteta si in foto arata asa bine ! Acum este tarziu, dar maine chiar asta gatesc.O reteta potrivita mai ales pentru vara, fara carne.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2014

      F buna si apetisanta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

ursu2003 (Chef de cuisine)

Presupun ca "pastai" se spune in unele zone din tara la "fasolea verde fidelutza", iar la cealalta galbena si grasa....? oricum faina reteta de vara. Este ultra gustoasa servita rece cu ceva iaurt sau smantana deasupra!!! Multumim

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Chec cu ananas nectarine si ciocolata Chec cu ananas nectarine si ciocolata

Amestecă făina cu nuca de cocos, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea într-un castron mai larg. Fă o gropiță

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Iahnie de naut Iahnie de naut

Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul. După

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci umplute de post