Ingrediente
Ingrediente (foto 1):, , 1. cateva fire praz (firul sa nu fie gros si sa aiba tija alba cat mai lunga), 2. 2 cepe mici, 3. 250 gr sos tomate, 4. 3-4 foi dafin, 5. 3-4 linguri ulei, 6. masline, 7. o lingurita de zahar, 8. sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 35 min
207 voturi
Mod de preparare
Prazul il speli si il cureti, pastrand numai partea alba. Ceapa taiata solzisori si prazul taiat in bucati de 2-3 cm se calesc in ulei (foto 2), la foc mic, pana se inmoaie. Ai grija sa folosesti o oala care se poate folosi si in cuptor!
Torni si sosul de tomate si eventual mai adaugi o cana de apa pentru ca prazul sa iasa mai zemos (foto 3). Adaugi si maslinele (foto 4), acoperi oala cu capac si lasi la fiert (foto 5). Dupa 10 min adaugi sare, piper, foile de dafin, zaharul si mai lasi 5 min la fiert.
In final, mai pui oala (fara capac) 15 min la cuptorul preincalzit la 190 de grade. Scoti foile de dafin si servesti fierbinte, cu paine proaspata alaturi. Pofta buna!
Natalia Neamu , 05 aprilie 2015
si daca o faci si cu limba de miel... iti lingi mustatile :)
Burtoiu Mihaela , 10 ianuarie 2015
este o bunatate,mai ales acum dupa atata carne ,merge de minune
Florea Daniel , 13 septembrie 2014
Chiar acum fac, doar cu masline verzi, pentru mine sunt mai apetisante
Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014
Arata delicios, am o pofta acum...o voi gati si eu, musai!
Carmen Sfetcovici , 14 martie 2014
Astazi fac si eu mancare de praz......sa vedem daca imi iese....
Michaela Heidemann-Smolski , 20 ianuarie 2014
am gatit si eu astazi mancarea de praz ! reteta perfecta si foarte gustoasa,dar cu cateva mici modificari! Fara masline , dar cu braune champignon si karotten!
Gheorghita Chiriac , 22 noiembrie 2013
Am vazut reteta acum o saptamana , am tot ce e necesar pregatit ,chiar in momentul asta intru in bucatarie la treaba ! o sa expun platoul final !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013
Arata bine!
Elena Militaru , 06 noiembrie 2013
eu o p
Elena Vrejiu , 05 noiembrie 2013
si o sa pregatesc azi...abia astept.
Bruneta Lu Eugen , 20 octombrie 2013
Incerss sa facc si eu mmm sa vedem dacaa este bun
Mihai Catalin Saileanu , 17 octombrie 2013
astazi fac si eu
Georgiana Popescu , 10 octombrie 2013
incerc si eu sa fac
Precup Elena , 14 august 2013
gatesc si eu astazi mmmmmmmmmm.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 august 2011
Foarte interesanta reteta si apetisanta!*****
raluka (Chef de cuisine) , 25 august 2011
Nu am mai mancat de acasa de la mama Praz cu masline...am sa fac si eu maine cu ajutorul retetei tale.Arata foarte bine!!Salvat!