autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Mancare de praz cu masline

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 august 2011

Ingrediente
Ingrediente (foto 1):, , 1. cateva fire praz (firul sa nu fie gros si sa aiba tija alba cat mai lunga), 2. 2 cepe mici, 3. 250 gr sos tomate, 4. 3-4 foi dafin, 5. 3-4 linguri ulei, 6. masline, 7. o lingurita de zahar, 8. sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

151 voturi

Mod de preparare

Mare mi-a fost uimirea sa vad ca nu am inca intre retete mancarea de praz cu masline, atat de gustoasa si usor de facut. O prepar mereu cu drag si infinita pofta, fiiind una dintre acele mancaruri care ma teleporteaza inapoi in casa bunicilor.

Prazul il speli si il cureti, pastrand numai partea alba. Ceapa taiata solzisori si prazul taiat in bucati de 2-3 cm se calesc in ulei (foto 2), la foc mic, pana se inmoaie. Ai grija sa folosesti o oala care se poate folosi si in cuptor!

Torni si sosul de tomate si eventual mai adaugi o cana de apa pentru ca prazul sa iasa mai zemos (foto 3). Adaugi si maslinele (foto 4), acoperi oala cu capac si lasi la fiert (foto 5). Dupa 10 min adaugi sare, piper, foile de dafin, zaharul si mai lasi 5 min la fiert.

In final, mai pui oala (fara capac) 15 min la cuptorul preincalzit la 190 de grade. Scoti foile de dafin si servesti fierbinte, cu paine proaspata alaturi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Ceapa, ardeiul , morcovul si postarnacul se toaca marunt si se rumenesc usor in ulei. Se adauga rosiile

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza

0 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela Heidemann-Smolski

    Mihaela Heidemann-Smolski (Bucatar sef):

    Da, am incercat si mi-a reusit foarte bine, desi nu am respectat in totalitate reteta! Am lasat deoparte maslinele, dar am adaugat ciuperci si morcovi, pe care le-am inabusit separat intr-o tigaie in putin unt . In faza intai, la calirea prazului cu ceapa taiata solzisori am adaugat si 2-3 catei de usturoi taiati felii marunte. Am folosit deasemenea in loc de suc de tomate, o doza de rosii maruntite in suc propiu si 150 de vin alb (Risling). Condimentele din reteta, deci sare si piper precum si coriandru verde tocat .In rest am pastrat si reteta de baza! A iesit superb ! Mancarea am servit-o ca un fel de garnitura de baza la un steak de vita impreune cu spätzle de spanac ( paste de spanac )! O gustoasa mancare de praz cu o usoara nota germana! Guten Apettit!

  • Adina_Lupu

    Adina_Lupu (Chef de cuisine):

    Foarte buna mancarica...si ușor de facut

  • Fara foto

    Lili (Maestru bucatar):

    Am pregatit aceasta reteta aseara. N-am avut sos si am folosit pasta de rosii si apa. Cred ca e bine sa fim atenti la cantitatea de sos/pasta rosii pe care o folosim. Mai bine punem "din ochii". In rest e o mancare ff usor de facut si destul de gustoasa. Pentru mine a fost prima data cand am facut o asemenea mancarica.

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine):

      Am pregatit si eu Mnacare de praz cu masline.Foarte buna si simpla reteta,numai ca prazul meu a fost cam amarui...:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria , 19 mai 2016

    Foi de dafin?

  • Fara foto

    Natalia Neamu , 05 aprilie 2015

    si daca o faci si cu limba de miel... iti lingi mustatile :)

  • Fara foto

    Burtoiu Mihaela , 10 ianuarie 2015

    este o bunatate,mai ales acum dupa atata carne ,merge de minune

    • Fara foto

      Florea Daniel , 13 septembrie 2014

      Chiar acum fac, doar cu masline verzi, pentru mine sunt mai apetisante

    • Alina_Chiticaru

      Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

      Arata delicios, am o pofta acum...o voi gati si eu, musai!

    • Fara foto

      Carmen Sfetcovici , 14 martie 2014

      Astazi fac si eu mancare de praz......sa vedem daca imi iese....

    • Fara foto

      Michaela Heidemann-Smolski , 20 ianuarie 2014

      am gatit si eu astazi mancarea de praz ! reteta perfecta si foarte gustoasa,dar cu cateva mici modificari! Fara masline , dar cu braune champignon si karotten!

    • Fara foto

      Gheorghita Chiriac , 22 noiembrie 2013

      Am vazut reteta acum o saptamana , am tot ce e necesar pregatit ,chiar in momentul asta intru in bucatarie la treaba ! o sa expun platoul final !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

      Arata bine!

    • Fara foto

      Elena Militaru , 06 noiembrie 2013

      eu o p

    • Fara foto

      Elena Vrejiu , 05 noiembrie 2013

      si o sa pregatesc azi...abia astept.

    • Fara foto

      Bruneta Lu Eugen , 20 octombrie 2013

      Incerss sa facc si eu mmm sa vedem dacaa este bun

    • Fara foto

      Mihai Catalin Saileanu , 17 octombrie 2013

      astazi fac si eu

    • Fara foto

      Georgiana Popescu , 10 octombrie 2013

      incerc si eu sa fac

    • Fara foto

      Precup Elena , 14 august 2013

      gatesc si eu astazi mmmmmmmmmm.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 august 2011

      Foarte interesanta reteta si apetisanta!*****

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 25 august 2011

      Nu am mai mancat de acasa de la mama Praz cu masline...am sa fac si eu maine cu ajutorul retetei tale.Arata foarte bine!!Salvat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

151 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (foto 1):
  • 1. cateva fire praz (firul sa nu fie gros si sa aiba tija alba cat mai lunga)
  • 2. 2 cepe mici
  • 3. 250 gr sos tomate
  • 4. 3-4 foi dafin
  • 5. 3-4 linguri ulei
  • 6. masline
  • 7. o lingurita de zahar
  • 8. sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Maria

Foi de dafin?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Vinete umplute