autor:

Fara foto

» » Aperitive

Mancare de prune (visine sau gutui)

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
Prune (visine,gutui) 500 g, Zahar 2 linguri, Faina 2 lingurite, Ulei fl.soarelui - 2-3 linguri

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune zaharul cu putina apa( o lingurita) pe foc si se caramelizeaza.
Se amesteca faina cu apa si cu ulei si se adauga peste zahar .
Se lasa sa fiarba 15-20 de min.
Se adauga fructele deshidratate sau proaspete .
Se lasa sa dea in 2-3 clocote.
Se ia de pe foc .Se consuma imediat sau se poate lasa la rece si se consuma asa, dupa 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de prune (visine sau gutui)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pateu de Conopida

Pateu de Conopida

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste,

5 voturi    6 comentarii
35 min
Aperitive
Rulada din pulpa de curcan

Rulada din pulpa de curcan

pieptul /pulpa de curcan se taie in felii de 1 cm grosime astfel incat sa ramana legate intre ele

2 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Prune (visine,gutui) 500 g
  • Zahar 2 linguri
  • Faina 2 lingurite
  • Ulei fl.soarelui - 2-3 linguri

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola