autor:

www.Reteta-Video.ro
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2013

Ingrediente
o legatura de spanac (2 Kilograme) curatat si foarte bine spalat, o ceapa curatata si spalata, 4-5 catei de usturoi curatati si spalati, doua rosii decojite sau 3-4 linguri de pasta de rosii, zeama de la o lamaie, doua linguri de ulei, sare, piper proaspat macinat, 1,5 Litri de apa

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Pasul 1
Pregatim aragazul.Pregatim o cratita mare in care punem apa, adaugam sare si lasam sa fiarba.
Pasul 2
Tocam ceapa marunt.Taiem rosiile in cubulete mici.Zdrobim usturoiul.
Pasul 3
Cand apa fierbe, punem spanacul. Adaugam spanacul in reprize, daca nu are loc toata cantitatea (pe parcurs se va face loc in cratita). Lasam sa fiarba timp de maxim doua minute, pentru a se opari bine.
Pasul 4
Pregatim o strecuratoare si rasturnam spanacul oparit. Lasam sa se scurga bine.
Punem apa rece in aceeasi cratita in care am oparit spanacul. Rasturnam spanacul scurs in cratita cu apa rece (astfel spanacul isi va pastra culoarea).
Scurgem spanacul din nou si scuturam cat mai energic strecuratoarea pentru a scoate apa. Strangem spanacul puternic cu mana, pentru a scoate toata apa ramasa.
Pasul 5
Pregatim o cratita in care vom gati spanacul. Punem uleiul in cratita, adaugam ceapa si calim timp de un minut.
Adaugam o jumatate de pahar cu apa calda, apoi rosiile, amestecam si lasam sa fiarba pana cand legumele devin moi.
Pasul 6
Tocam marunt spanacul scurs.
Pasul 7
Cand legumele au devenit moi, adaugam spanacul tocat in cratita, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic, timp de 5-10 minute.
Pasul 8
Adaugam apoi usturoiul zdrobit. Punem treptat zeama de lamaie, condimentam cu sare si piper macinat, amestecam si gustam.
Pasul 9
Inchidem aragazul si servim simplu, ca preparat de post (vegetarian), cu un ou ochi deasupra (cu galbenusul moale) sau ca si garnitura langa friptura.

POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de Spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancare de spanac

Mancare de spanac

Spanacul spalat se pune in apa clocotita cu sare, dupa vreo 10 minute se pune la scurs. Calim ceapa

2 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de spanac

Mancare de spanac

Am spalat frunzulita cu frunzulita ca era plin de nisip si apoi pe rand l-am oparit in apa fiarta.

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • o legatura de spanac (2 Kilograme) curatat si foarte bine spalat
  • o ceapa curatata si spalata
  • 4-5 catei de usturoi curatati si spalati
  • doua rosii decojite sau 3-4 linguri de pasta de rosii
  • zeama de la o lamaie
  • doua linguri de ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1,5 Litri de apa

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

12 voturi    13 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Patatas bravas