autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Mancare de telina cu masline- de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2009

Ingrediente
4 ţeline mari, 1 ceapă mare, 1 lingură de bulion, 1 lingură de făină, 1 ceaşcă de ulei, o cească de măsline fără sâmburi, sare, zahăr, piper, pătrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curăţă ţelina şi se taie felii rotunde care, la rândul lor, se taie în două. Se prăjesc în ulei, apoi se aşează în cratiţă. Se căleşte o ceapă tăiată mărunt, se pune un vârf de lingură de făină, se amestecă, se pune bulionul, sare, piper şi puţin zahăr. Se toarnă sosul în cratiţă peste ţelină,se adaugă măslinele. Se lasă să dea în fiert, apoi se pun în cuptor. Când mâncarea e bine scăzută, se aşează pe platou şi se presară pătrunjel fin tocat.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de telina cu masline- de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mancare de telina cu masline (de post)

Mancare de telina cu masline (de post)

Taiem telina in cuburi mari. Pregatim aragazul si o cratita mica in care punem apa. Adaugam

5 voturi    7 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu ciuperci

Orezul se pune la inmuiat in apa cat sa-l acopere. Daca varza e prea sarata se clateste in cateva

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana-Maria Rotaru , 05 iunie 2014

    B un!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Este o bunatate !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Si eu fac mancare de telina cu masline.Este tare buna.

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 ţeline mari
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură de bulion
  • 1 lingură de făină
  • 1 ceaşcă de ulei
  • o cească de măsline fără sâmburi
  • sare
  • zahăr
  • piper
  • pătrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Paste din orez cu sparanghel