autor:

valentina ionita

» » Retete de post

Mancarica de gutui - de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 octombrie 2010

Ingrediente
3 gutui potrivite, ulei dupa gust (eu am pus 2 linguri), 5 linguri zahar, 200 ml apa calda, un varf de cutit sare, scortisoara dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Gutuile se spala,se curata de coaja si se taie pe jumatate pentru a se scoate casuta cu seminte.Apoi fiecare jumatate se taie in felii de grosimea unui deget sau in cubulete.
Separat intr-un vas se pune zaharul umezit cu apa.Se arde pana se coloreaza in brun-auriu,se stinge cu apa calda si se mai fierbe un pic pana se obtine siropul. Bucatile de gutui se pun intr-o cratita,se toarna peste ele uleiul,siropul obtinut,sarea si se lasa sa fiarba 15-20 min.la foc mic.Nu se amesteca ci doar se scutura cratita usor.La sfarsit se adauga un pic de scortisoara si se poate servi atat calda cat si rece.

Mama cand era in criza de timp obisnuia sa rumeneasca putin bucatile de gutui si iesea o mancarica delicioasa pentru zilele de post si nu numai.Puteti incerca ambele variante cu incredere...
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de gutui - de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Snitel de soia cu rozmarin

Snitel de soia cu rozmarin

Fierb snitelul in apa cu ceapa, vin,condimente.Scurg snitelul in prosop. Din faina, apa minerala,

5 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post
Mancarica de ghebe

Mancarica de ghebe

Se spala bine ghebele in apa rece si se pun la fiert intr-o oala cu apa ,sare si un pic otet.Se fierb

10 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Multumesc si ma bucur ca va place...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Postesc cu mancarica de gutui, deci, exist !.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010

    Multumesc mult..

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

      O reteta foarte aromata pentru post si nu numai!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 3 gutui potrivite
  • ulei dupa gust (eu am pus 2 linguri)
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml apa calda
  • un varf de cutit sare
  • scortisoara dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc si ma bucur ca va place...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
MINCARE DE LINTE CU BACON