autor:

Catalina_LeblogdeCata

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Mancarica de linte cu morcovi

Autor: Catalina_LeblogdeCata (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina_LeblogdeCata (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2016

Ingrediente
300 g linte verde, 2 cepe mici, 2 catei de usturoi, 3 linguri de ulei de măsline, 4 morcovi tăiati în rondele, apă, 2 linguri pasta de tomate, 1 linguriță boia, cimbru, dafin, sare și piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Nu-i nevoie să înmuiați lintea inainte.

Spălați-o bine in apa rece.

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adanca și se prăjește ceapa și usturoiul tocat .

Se adauga rondelele de morcovi si lintea verde. Revenim timp de 5 minute .

Se acoperă cu apă, se adaugă sosul de roșii si se amestecă . Se adaugă cimbrul, dafinul, boia de ardei , sare și piper e pune un capac și se fierbe la foc mic timp de 35-40 minute.

Se adaugă apă , dacă este necesar și se amestecă din când în când .

Verificati de sare si piper.

Se serveste calda cu paine sau mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Platou/pranz de post

Platou/pranz de post

Ciupercile se taie sferturi si se calesc in ulei de masline timp de 10-15 min. Cartofii se taie cuburi

5 voturi    2 comentarii
40 min
Retete de post
Prajitura cu morcov

Prajitura cu morcov

O prajitura savuroasa, de post, cu morcov si nuci, o combinatie surprinzatoare care sigur, va incanta

108 voturi    24 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dinu , 15 aprilie 2016

    Daca incingeti uleiul de masline isi pierde toate calitatile. Deci ulei de palmier...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g linte verde
  • 2 cepe mici
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 4 morcovi tăiati în rondele
  • apă
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 linguriță boia
  • cimbru
  • dafin
  • sare și piper

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina_LeblogdeCata
Piure de dovleac de post

Piure de dovleac de post

Pregătiți piureul de dovleac: Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul. Se taie cubulete.

0 voturi    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Chec bicolor

Chec bicolor

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Intr-un bol se bat ouale se adaugă zahărul si se bat cu un

4 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Dinu

Daca incingeti uleiul de masline isi pierde toate calitatile. Deci ulei de palmier...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor