autor:

Catalina_LeblogdeCata

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Mancarica de linte cu morcovi

Autor: Catalina_LeblogdeCata (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina_LeblogdeCata (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2016

Ingrediente
300 g linte verde, 2 cepe mici, 2 catei de usturoi, 3 linguri de ulei de măsline, 4 morcovi tăiati în rondele, apă, 2 linguri pasta de tomate, 1 linguriță boia, cimbru, dafin, sare și piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Nu-i nevoie să înmuiați lintea inainte.

Spălați-o bine in apa rece.

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adanca și se prăjește ceapa și usturoiul tocat .

Se adauga rondelele de morcovi si lintea verde. Revenim timp de 5 minute .

Se acoperă cu apă, se adaugă sosul de roșii si se amestecă . Se adaugă cimbrul, dafinul, boia de ardei , sare și piper e pune un capac și se fierbe la foc mic timp de 35-40 minute.

Se adaugă apă , dacă este necesar și se amestecă din când în când .

Verificati de sare si piper.

Se serveste calda cu paine sau mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciorba de ciuperci - de post

Ciorba de ciuperci - de post

Se curata zarzavatul. Morcovii, ceapa, ardeiul curatate si taiate marunt se calesc in putin ulei.

13 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de post
Salata boeuf de post

Salata boeuf de post

Morcovii,telina,albitura,marul se spala , se curata de coaja si se taie in doua,trei bucati in functie

25 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dinu , 15 aprilie 2016

    Daca incingeti uleiul de masline isi pierde toate calitatile. Deci ulei de palmier...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g linte verde
  • 2 cepe mici
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 4 morcovi tăiati în rondele
  • apă
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 linguriță boia
  • cimbru
  • dafin
  • sare și piper

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina_LeblogdeCata
Piure de dovleac de post

Piure de dovleac de post

Pregătiți piureul de dovleac: Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul. Se taie cubulete.

0 voturi    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Chec bicolor

Chec bicolor

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Intr-un bol se bat ouale se adaugă zahărul si se bat cu un

4 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Dinu

Daca incingeti uleiul de masline isi pierde toate calitatile. Deci ulei de palmier...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Grapefruit rosu in sos caramel