autor:

ana catalina focsa

» » Retete de post

Mancarica de urzici

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2010

Ingrediente
urzici,, 20 gr faina,, cateva fire de arpagic(sau 1 ceapa mica),, 2 catei de usturoi,, sare,, ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

18 voturi

Mod de preparare

Se spala bine urzicile in apa rece. Se pun la fiert timp de 1-2 minute in apa cu sare. Se scurg bine de apa ramasa. Daca vreti, puteti pastra apa in care ati fiert urzicile avand multe efecte benefice, pentru par, pentru depurare etc. Se pun firele de arpagic (sau ceapa ), taiate marunt, la calit in putin ulei. Se toarna faina si se amesteca cu lingura de lemn, fara ca faina sa devina maronie. Se toarna jumatate de pahar din zeama de la urzici si amestecam din nou. Turnam urzicile si le lasam cateva minute, pana scade lichidul. Le pasam cu blender-ul. Curatam cateii de usturoi si ii dam prin razatoare deasupra urzicilor. Se amesteca si se mai lasa la foc doua minute. Se serveste cu smantana sau cu hrean.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mancarica de urzici

Mancarica de urzici

Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie ,apoi se scurg foarte bine (apa care ramane poate

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge un wok. Se pune uleiul la incins dupa care se adauga ceapa taiata marunt si se caleste

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

    Si mie imi plac foarte mult.Dar s-au cam dus si anul acesta nu m-am saturat de ele...

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    Foarte buna mancarica de urzici!

  • Fara foto

    Adina , 27 martie 2010

    Intr-adevar sant sanatoase, iar prezentarea e reusita! Felicitari!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Foarte sanatoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Imi plac tare mult urzicile...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Foarte gustoase.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Imi plac foarte mult urzicile .Cel mai des le consumam cu hrean.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

18 voturi

Ingrediente

  • urzici,
  • 20 gr faina,
  • cateva fire de arpagic(sau 1 ceapa mica),
  • 2 catei de usturoi,
  • sare,
  • ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

mirey (Chef de cuisine)

Si mie imi plac foarte mult.Dar s-au cam dus si anul acesta nu m-am saturat de ele...

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Chec cu ananas nectarine si ciocolata Chec cu ananas nectarine si ciocolata

Amestecă făina cu nuca de cocos, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea într-un castron mai larg. Fă o gropiță

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Iahnie de naut Iahnie de naut

Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul. După

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de paste cu zeama de varza si tarhon(de post)