Autor:
LARISA (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2009
Ingrediente
Pentru aluat -500g faina,1ou,1 varf ligurita de sare,240ml apa calduta Pentru umplutura 500gde carne de oaie tocata,1 ceapa rasa,sare,piper,verdeata,1 lingura de boia dulce Pentru sos 2 pahare iaurt,2 catei de usturoi pisati,sare,100g de unt, praf de boia iute
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 40 min
Mod de preparare
Faci un aluat elastic,formezi o bila si-o acoperi sa se odihneasca. Apoi iei aluatul,il imparti in 4 bucati si intinzi patru foi din care tai patrate de circa 4/4cm.Amesteci ingredientele pentru umplutura,iei cate o lingurita din aceasta compozitie si pui in fiecare patrat(ca la coltunasii obisnuiti).Strangi colturile bine,pe diagonala,apoi pe cealalta diagonala,formand un saculet.Pui apa sa clocoteasca adaugi putina sare si 1 lingura de ulei si cand clocoteste adaugi mantiile si le lasi sa fiarba circa 8 minute.Le scoti cu paleta si le pui pe un platou.Incalzesti untul impreuna cu boiaua iute si torni peste mantii.Iei cateva bucati de mantii cu unt si le pui pe o farfurie,alaturi de o portie de sos pe care il faci din iaurt si usturoi.Poti pune suplimentar pentru decor,patrunjel sau marar tocat fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mantii" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l
47 voturi
9 comentarii
2h 30 min
Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate