autor:

LARISA

» » Aperitive

Mantii

Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat -500g faina,1ou,1 varf ligurita de sare, apa calduta Pentru umplutura 500gde carne de oaie tocata,1 ceapa rasa,sare,piper,verdeata,1 lingura de boia dulce Pentru sos 2 pahare iaurt,2 catei de usturoi pisati,sare,100g de unt, praf de boia iute

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Faci un aluat elastic,formezi o bila si-o acoperi sa se odihneasca. Apoi iei aluatul,il imparti in 4 bucati si intinzi patru foi din care tai patrate de circa 4/4cm.Amesteci ingredientele pentru umplutura,iei cate o lingurita din aceasta compozitie si pui in fiecare patrat(ca la coltunasii obisnuiti).Strangi colturile bine,pe diagonala,apoi pe cealalta diagonala,formand un saculet.Pui apa sa clocoteasca adaugi putina sare si 1 lingura de ulei si cand clocoteste adaugi mantiile si le lasi sa fiarba circa 8 minute.Le scoti cu paleta si le pui pe un platou.Incalzesti untul impreuna cu boiaua iute si torni peste mantii.Iei cateva bucati de mantii cu unt si le pui pe o farfurie,alaturi de o portie de sos pe care il faci din iaurt si usturoi.Poti pune suplimentar pentru decor,patrunjel sau marar tocat fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mantii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
,,Cozonac'' din piept de pui

,,Cozonac'' din piept de pui

Pieptul de pui se macina prin masina de tocat, cartofii, morcovul si usturoiul se razalesc prin razatoarea

6 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chec aperitiv cu mezeluri si branzeturi

Chec aperitiv cu mezeluri si branzeturi

Mai intai am separat cele 8 oua si am batut albusurile spuma impreuna cu sarea,piperul,boiaua iute. Galbenusurile

5 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat -500g faina,1ou,1 varf ligurita de sare, apa calduta Pentru umplutura 500gde carne de oaie tocata,1 ceapa rasa,sare,piper,verdeata,1 lingura de boia dulce Pentru sos 2 pahare iaurt,2 catei de usturoi pisati,sare,100g de unt, praf de boia iute

Raporteaza reteta

Retete
de LARISA
Salata greceasca

Salata greceasca

Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate reci
Pizza casei

Pizza casei

: Se freaca drojdia cu o jumatate lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Se dilueaza cu laptele

12 voturi    5 comentarii
2h
Paste si pizza
Ciorba cu taitei de casa

Ciorba cu taitei de casa

Oasele se spala si se pun la fiert intr-o olala cu 2 l apa. Daca la inceputul fierberii apare spuma,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu pui si ciuperci