Mancare de urzici cu usturoi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Mancare de urzici cu usturoi

Ingrediente

  • 6 gramezi de urzici, spalate in mai multe ape, oparite 5 minute in apa clocotita cu sare si scurse
  • o ceapa curatata si spalata
  • 6 catei mici de usturoi curatati si spalati
  • 2 linguri si jumatate de faina
  • 500 ml de lapte dulce, apa in care au fiert urzicile sau apa
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Pasul 1

Zdrobim usturoiul. Tocam marunt ceapa.Tocam cat mai fin urzicile scurse.

Pasul 2:

Pregatim un bol in care punem urzicile maruntite si adaugam faina. Amestecam bine, pentru a nu se forma cocoloase.

Pasul 3:

Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim pana cand aceasta devine sticloasa.

Pasul 4:

Punem laptele, amestecam si lasam sa clocoteasca. Adaugam urzicile amestecate cu faina si omogenizam. Fierbem la foc mic, pana cand scade zeama, amestecand des, astfel incat sa nu se lipeasca.

Pasul 5:

Punem usturoiul zdrobit. Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam si fierbem timp de 3 minute.

Pasul 6:

Gustam si inchidem aragazul. Servim calda, cu mamaliga.

Reteta video completa o gasiti la: http://www.Reteta-video.Ro/retete/mancare-de-urzici-si-usturoi.Html

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura