Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se fierbe cus-cus-ul timp de 8 minute apoi se strecoara. Se macina alunele si migdalele apoi se amesteca cu zaharul brun, coacazele, untul, scortisoara si cus-cus-ul.
Se spala merele, se taie capacul fiecaruia, se scobesc inauntru pentru a li se scoate miezul si se creaza o cavitate cu ajutorul unei lingurite care se va umple cu amestecul de mai sus. Se face o taietura de jur imprejurul marului (pe la jumatatea lui, pe orizontala) dar nu adanca (acest lucru nu va permite marului sa se crape in cuptor).
Se pun merele umplute intr-o tava pe hartie de copt si se dau la cuptor pentru 15 minute. Dupa 15 minute se pun si capacele peste mere si se mai lasa inca 15 minute la cuptor.
Se scot merele si se servesc stropite cu cate o lingurita de miere.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii