autor:

Anca Bunea

» » Dulciuri diverse

Mar copt cu cus-cus si coacaze

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 august 2014

Ingrediente
70 g cus-cus, 6 mere Granny Smith, 30 g alune de padure, prajite, 30 g migdale, prajite, 1 ½ linguri zahar brun, 1 ½ linguri coacaze, 30 g unt, topit, ½ lingurita scortisoara, 6 lingurite miere

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se fierbe cus-cus-ul timp de 8 minute apoi se strecoara. Se macina alunele si migdalele apoi se amesteca cu zaharul brun, coacazele, untul, scortisoara si cus-cus-ul.



Se spala merele, se taie capacul fiecaruia, se scobesc inauntru pentru a li se scoate miezul si se creaza o cavitate cu ajutorul unei lingurite care se va umple cu amestecul de mai sus. Se face o taietura de jur imprejurul marului (pe la jumatatea lui, pe orizontala) dar nu adanca (acest lucru nu va permite marului sa se crape in cuptor).



Se pun merele umplute intr-o tava pe hartie de copt si se dau la cuptor pentru 15 minute. Dupa 15 minute se pun si capacele peste mere si se mai lasa inca 15 minute la cuptor.



Se scot merele si se servesc stropite cu cate o lingurita de miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mar copt cu cus-cus si coacaze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata  de coji de portocale

Dulceata de coji de portocale

Cojile de portocala se pun in apa rece si se tin pana a doua zi. La interval de cateva ore, se schimba

14 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Covrigei umpluti cu pasta de curmale(ka'ek)

Covrigei umpluti cu pasta de curmale(ka'ek)

Sa facem si o mica introducere, inainte de a trece la modul de preparare. Cred ca toti stim cum

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Dan , 01 decembrie 2014

    Daniela Vlad mi-ai facut pofta cu marul copt. Sa vedem cum iese reteta asta...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 70 g cus-cus
  • 6 mere Granny Smith
  • 30 g alune de padure
  • prajite
  • 30 g migdale
  • prajite
  • 1 ½ linguri zahar brun
  • 1 ½ linguri coacaze
  • 30 g unt
  • topit
  • ½ lingurita scortisoara
  • 6 lingurite miere

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

39 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Supă de căpşuni