Mar copt cu cus-cus si coacaze

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mar copt cu cus-cus si coacaze

Ingrediente

  • 70 g cus-cus
  • 6 mere Granny Smith
  • 30 g alune de padure, prajite
  • 30 g migdale, prajite
  • 1 ½ linguri zahar brun
  • 1 ½ linguri coacaze
  • 30 g unt, topit
  • ½ lingurita scortisoara
  • 6 lingurite miere

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se fierbe cus-cus-ul timp de 8 minute apoi se strecoara. Se macina alunele si migdalele apoi se amesteca cu zaharul brun, coacazele, untul, scortisoara si cus-cus-ul.

Se spala merele, se taie capacul fiecaruia, se scobesc inauntru pentru a li se scoate miezul si se creaza o cavitate cu ajutorul unei lingurite care se va umple cu amestecul de mai sus. Se face o taietura de jur imprejurul marului (pe la jumatatea lui, pe orizontala) dar nu adanca (acest lucru nu va permite marului sa se crape in cuptor).

Se pun merele umplute intr-o tava pe hartie de copt si se dau la cuptor pentru 15 minute. Dupa 15 minute se pun si capacele peste mere si se mai lasa inca 15 minute la cuptor.

Se scot merele si se servesc stropite cu cate o lingurita de miere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor