autor:

paduraru alina

» » Dulciuri diverse

mar copt cu nuca si amaretto

Autor: paduraru alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paduraru alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Ingrediente
4 mere ( mijlocii ), 4 lingurite zahar, 50 gr miez de nuca, 80 ml amaretto, , Pentru decor: frisca, topping ciocolata, fulgi de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1. Spalam bine merele, apoi cu ajutorul unui cutit ( sau a unui aparat special ) scoatem miezul si semintele acestora.
2. Dupa prima operatiune, lasam merele la scurs si luam miezul de nuca, il taiem in bucatele mici si il amestecam cu 4 lingurite de zahar ( daca va place gustul puteti pune si scortisoara, asa cum am facut si eu ).
3. Se umplu merele cu amestecul de nuca si zahar, apoi se stropesc cu jumatate din cantitatea de amaretto si se pun intr-o tava; se da totul la cuptor, pentru cam 20 min, la foc mediu.
4. Merele sunt gata in momentul in care facand proba cu o scobitoare , aceasta intra cu usurinta in pulpa fructului ( nu intampina nicio rezistenta, asa cum se intampla cand marul este crud ).
5. La final , marul copt se va stropi cu restul de amaretto ramas. Se decoreaza dupa plac, cu frisca, fulgi de ciocolata, ciocolata topita, etc.


Este un desert simplu, taaareeeeeee aromat si rapid.

POFTA BUNA!

http://ophelia1983.blogspot.com/2010/04/mere-coapte-cu-nuca-si-amaretto.html
Daca ti-a placut reteta noastra "mar copt cu nuca si amaretto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec zebrat -reteta simpla

Chec zebrat -reteta simpla

Procesul tehnologic este foarte simplu. La aceasta reteta nu este nevoie de separarea albusurilor

15 voturi    15 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura à la française cu glazura de lamaie

Prajitura à la française cu glazura de lamaie

Lamaile se spala cu apa fierbinte, se sterg, se rade coaja si se stoarce sucul. Cuptorul se incinge

1 vot    1 comentariu
1h 5 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Un deliciu!

  • paduraru alina

    paduraru alina (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

    Imi plac in egala masura si merele si nucile in prajituri....doar ca dupa Pasti se impunea ceva mai light : ).... Si rapid, dupa atata gospdareala : ) ). Multumesc pentru cuvintele de apreciere1

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Tare i-mi plac merele coapte, felicitari !

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      O reteta usoara si buna!

    • Fara foto

      CRISTINA (Maestru bucatar) , 12 aprilie 2010

      Imi place ideea de a umple merele cu nuca.Arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 4 mere ( mijlocii )
  • 4 lingurite zahar
  • 50 gr miez de nuca
  • 80 ml amaretto
  • Pentru decor: frisca
  • topping ciocolata
  • fulgi de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de paduraru alina
Tort de mere cu biscuiti

Tort de mere cu biscuiti

1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se

7 voturi    2 comentarii
20 min
Torturi
tort de pandispan cu ness

tort de pandispan cu ness

Blatul pentru acest tort este unul simplu, adica cel de pandispan ( pe care eu il ador: ) ). Singura

18 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
rulada cu crema untoasa de cacao

rulada cu crema untoasa de cacao

preparare: ouale spalate bine si sterse , se sparg si se se separa albusul de galbenus in 2 vase

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un deliciu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu fructe de padure