autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri pentru copii, Prajituri

Margarete

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2016

Ingrediente
Pentru 24 de margarete:, Pentru aluat:, 6 oua (de la care folosim cele 6 albusuri + 4 galbenusuri), 4 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 1 cescuta ulei, un varf lingurita sare, un plic praf de copt, optional: 1 lingura de cacao (pentru cele negre), , Pentru crema de vanilie:, cele 2 galbenusuri ramase, 250 ml lapte, 4 linguri zahar, 3 linguri faina, jumatate de pastaie de vanilie, 100 g unt, , Pentru glazura de ciocolata:, lapte, 200 g ciocolata cu lapte, , Pentru decor:, 200 ml frisca lichida.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru ca imi plac margaretele, m-am gandit sa pregatesc ceva dulce inspirata de aceste flori delicate. Sunt compuse din aluat alb, umplute cu crema de vanilie si glazurate in ciocolata cu lapte pentru contrast si pentru a scoate in evidenta margaretele.

Se preincalzeste cuptorul.
Pentru aluat: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat doar 4 din cele 6 galbenusuri. Se toarna incet si uleiul, amestecand continuu cu mixerul. Apoi se adauga praful de copt, faina si omogenizam. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.
Am folosit o tava cu forme de briose (a mea are 12 portii), pentru care am decupat patrate din foaie de copt si le-am mototolit ca sa le asez mai usor in tava. Eu am turnat un pic din compozitie intr-un castronel si am amestecat cu o lingura de cacao pentru a face si cateva prajituri negre :) . Compozitia se toarna in tava.
Se coc la foc potrivit, pana devin aurii (aprox 20 de minute).
Eu am obtinute 2 tavi, deci 24 de margarete.

Cat se coc prajiturile, putem pregati crema, pentru a le lasa timp sa se raceasca bine.

Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se pun cele 2 galbenusuri ramase mai devreme si se amesteca bine cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald (nu fierbinte, pentru a nu se praji ouale), se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Acum scoatem pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.

Pentru glazura de ciocolata: se incalzeste laptele (mai mult sau mai putin, in functie de cum o doriti de subtire) impreuna cu ciocolata rupta in bucatele in vasul de chocolate fondue si se amesteca bine pana se obtine o glazura omogena. Avantajul acestor vase este ca incalzirea se face lent, e constanta si ciocolata nu se arde. Insa daca nu aveti chocolate fondue, incalziti laptele intr-un ibric, dar nu il fierbeti. Il dati de pe foc si puneti ciocolata inauntru, amestecand bine pana se obtine o glazura omogena. Daca vedeti ca dupa un timp s-a racit si nu vi s-a topit toata ciocolata, nu puneti ibricul direct pe foc, ci incalziti pe baie de aburi, ca sa nu se arda ciocolata.

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se obtine o frisca densa, cremoasa, nu prea tare.

Odata facute glazura si frisca, nu ne mai ramane decat sa taiem capacele prajiturelelor, sa le scobim de aluat, apoi sa le umplem cu crema. Mai departe, le scufundam in glazura de ciocolata, le asezam pe un platou, apoi desenam margaretele cu crema de vanilie si frisca.

Va recomand sa le lasati cateva ore la frigider inainte de servire, astfel incat glazura sa prinda luciu si toate aromele sa se aseze bine.

Pofta Buna!

Retetea se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/margarete.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Margarete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu margarete

Tort cu margarete

Pentru ca aveam in casa o cutie cu mascarpone, m-am gindit sa fac ceva dulce si pe baza de "repede". Am

3 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura caramel

Prajitura caramel

separam oule batem albusurile spuma tare ,apoi adaugam treptat 12 linguri de zahar,galbenusurile

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 24 de margarete:
  • Pentru aluat:
  • 6 oua (de la care folosim cele 6 albusuri + 4 galbenusuri)
  • 4 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 cescuta ulei
  • un varf lingurita sare
  • un plic praf de copt
  • optional: 1 lingura de cacao (pentru cele negre)
  • Pentru crema de vanilie:
  • cele 2 galbenusuri ramase
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • jumatate de pastaie de vanilie
  • 100 g unt
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • lapte
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune