autor:

delicious flavours

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Marlenka

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Cehia


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Specific:  

Cehia


Reteta postata pe: 25 septembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente pentru foi, , -250 gr zahar, -80 gr unt/margarina, -2 oua, -5 linguri lapte, -3 linguri miere, -1 lingura cacao, -600 gr faina, -1 lingurita bicarbonat, , Ingrediente pentru crema, , -2 oua, -30 gr miere, -60 gr unt, -230 ml lapte condensate, -150 gr nuci/migdale/alune macinate, , Ingrediente pentru glazura, , -75 gr ciocolata, -25 gr unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

17 voturi

Mod de preparare

Faina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe foc pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Impartim in 5 parti egale si coacem pe spatele tavii, pe care am uns-o in prealabil cu putin ulei si am presarat faina. Inainte sa introducem in cuptor, intepam usor cu o furculita din loc in loc foaia, pentru a nu se umfla. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute. Cand sunt gata toate foile, le punem deoparte sa se raceasca, iar pana atunci pregatim crema.
Topim untul, separat mixam usor ouale si peste ele turnam untul topit (putin racit) si mierea. Adaugam treptat laptele condensat si punem inapoi pe foc mic. Amestecand continuu lasam sa fiarba pana se ingroasa.
Sa nu va speriati daca vi se pare crema putin lichida, ea nu se ingroasa prea tare, ramane cam de consistenta laptelui condensat.
Impartim crema in 4 parti si umplem foile, peste fiecare strat de crema presaram nuca macinata. Mie mi s-a parut destul de putina crema, de aceea am economisit la inceput, astfel ca la final mi-a ramas sa pun si pe ultima foaie, pe care am
presarat-o cu nuca macina si am stropit din loc in loc cu glazura de ciocolata (topim untul pe baie de aburi, adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam, lasam sa se racoreasca putin).
Lasati peste noapte intr-un loc racoros si serviti a doua zi, pana atunci foile se vor inmuia si veti putea felia usor prajitura.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Marlenka" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine si migdale prajite

Prajitura cu visine si migdale prajite

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare, galbenusurile se freaca

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta crocanta cu mere

Placinta crocanta cu mere

Ingredientele pentru aluat se pun intr-un vas exact in ordinea in care sunt scrise. Faina se adauga

1 vot    0 comentarii
59 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • jules81

    jules81 (Chef de cuisine):

    reteta incercata si foarte foarte buna! desi am urmat pasii exact cum sunt scrisi, mie insa mi-a iesit putina crema. am intins-o doar pe 2 foi din 4 si am alternat-o cu gem de caise. oare asa trebuia sa iasa?

  • jules81

    jules81 (Chef de cuisine):

    Foarte buna prajitura, am incercat-o si gustul este fantastic. Insa mi-a iesit putina crema si am improvizat.. am alternat-o cu gem de caise. Oare asa putina trebuie sa iasa?

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • jules81

    jules81 (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    Cred ca este foarte buna :)

  • Elena-Madalina_Radoslav

    Elena-Madalina_Radoslav (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2013

    am incercat odata sa fac, dupa o alta reteta si nu mi-a iesit deloc.voi incerca sa fac in nou, dupa reteta ta.sper sa iasa!:)

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2012

    Va multumesc fetelor ptr aprecieri! :** Eu voi fi sincera si recunosc ca mie personal imi plac prajiturile mai cremoase, dar asta depinde de gustul fiecaruia. Alor mei de exemplu le-a placut foarte mult, mai ales alaturi de o cana cu lapte sau capucino :) Va pup!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2012

      Si mie imi place mult ! Felicitari !!!

    • Fara foto

      Adina (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2012

      Delicioasa!:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2012

      Foarte aromata si tentanta!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2012

      Ce bine arata yumi,yumi !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

17 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi
  • -250 gr zahar
  • -80 gr unt/margarina
  • -2 oua
  • -5 linguri lapte
  • -3 linguri miere
  • -1 lingura cacao
  • -600 gr faina
  • -1 lingurita bicarbonat
  • Ingrediente pentru crema
  • -2 oua
  • -30 gr miere
  • -60 gr unt
  • -230 ml lapte condensate
  • -150 gr nuci/migdale/alune macinate
  • Ingrediente pentru glazura
  • -75 gr ciocolata
  • -25 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

jules81 (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte buna :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure