autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Marmelada de dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 borcane): 1,5 kg dovleac, , 3 portocale, , 100 ml apa, , 3 batoane de vanilie, , 900 g zahar (daca se poate zahar special pentru dulceata).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja si se taie cubulete de cca 1,5 cm. Se spala portocalele, se sterg si se cojesc. Cojile se taie stifturi subtiri, se lasa un minut in apa clocotita, apoi se scurg. Se storc portocalele si se taie batoanele de vanilie in cate 3-4 bucati fiecare (dupa ce au fost despicate pe lung, ca sa iasa aroma). Se pune zaharul intr-o cratita cu fundul gros, se toarna deasupra apa si sucul de portocala si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa ca un sirop. Se introduc cubuletele de bostan, vanilia si coaja de portocala si se lasa sa fiarba pana ce dovleacul devine sticlos. Din cand in cand se ia spuma. Se pun in borcane bostanul, vanilia si coaja de portocala, se lasa siropul sa mai fiarba cca. 5 minute, dupa care se toarna in borcane. Se inchid cu capac, se rastoarna cu gura-n jos si se lasa sa se raceasca bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Se fierbe laptele cu untul, zaharul si sarea. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca

4 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Muffins

Muffins

Se amesteca ingredientele solide si cele lichide separat, apoi ultimele se pun peste primele si se

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 borcane): 1,5 kg dovleac
  • 3 portocale
  • 100 ml apa
  • 3 batoane de vanilie
  • 900 g zahar (daca se poate zahar special pentru dulceata).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Tort de biscuiti