autor:

Victoria Gabriela

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Marquise de ciocolată cu mentă

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2015

Ingrediente
(9-10 porții), 300 gr. ciocolată amăruie/negră (cacao minim 65%), 150 gr. unt gras (80%) nesărat, 6 gălbenușuri de ou, 6 linguri de cacao, 150 gr. zahăr pudră, 450 ml frișcă lichidă, 300 gr. ciocolată cu mentă After Eight, un praf de sare, Pentru SERVIRE(opțional):, fructe de pădure/sos de fructe de pădure, înghețată

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

-Se pregătește o formă de chec de dimensiunea 22x8 cm, pe care o îmbrăcăm cu folie alimentară.

-Se rupe ciocolata, se pune într-un vas la bain-marie până ce aceasta se topește, se amestecă obținându-se o cremă omogenă. Se dă la o parte de pe foc și se lasă să se răcească.

-Gălbenușurile cu un praf de sare se bat foarte bine cu ajutorul mixerului, împreună cu jumătate din zahărul farin, până își dubleză volumul și se deschid la culoare.

-Într-un bol mai mare se bate bine cu mixerul untul împreună cu restul de zahăr farin până devine spumos, după care se adaugă cacaoa și se continuă mixarea până rezultă o cremă omogenă.

-Peste crema de unt și cacao se adaugă treptat ciocolata topită și răcită și se amestecă cu grijă cu ajutorul unei spatule/ linguri până se omogenizează.

-Se adaugă gălbenușurile bătute cu zahăr și se amestecă bine cu spatula.

-Se bate frișca, se adaugă peste cremă și se amestecă încet cu spatula până rezultă un amestec omogen și cremos.

ASAMBLARE:

-În forma pregătită dinainte se așează un strat de cremă de aproximativ 1-1,5 cm grosime, iar peste el se așează ciocolata cu mentă After Eight. (La un strat, mie mi-au intrat 11 bucăți de ciocolată cu mentă, dintre care una am tăiat-o în jumătate).

-Se așează un alt strat de cremă de ciocolată urmat de un strat de ciocolată After Eight, și se continuă până se montează trei straturi de ciocolată cu mentă, iar ultimul strat trebuie să fie de cremă de ciocolată.

-Se acoperă Marquise cu folie și se bagă în frigider pentru minim o noapte, până la 2 zile.

-Chiar inainte de servire, se pune Marquise în congelator pentru cca. 10 minute pentru a se felia mai bine. Se răstoarnă pe un platou și se înlătură folia.

-Marquise de ciocolată cu mentă se feliază foarte bine cu un cuțit zimțat și subțire muiat în apă clocotită.

-Fiind un desert foarte concentrat de ciocolată, se servește împreună cu sos de fructe (de pădure am preferat eu), sau cu înghețată de vanilie, sau cu orice sos dulce doriți. Este delicioasă cu crème anglaise (sos de vanilie). Desertul este atât de fin, delicat și ciocolatos, încât chiar așa simplu este perfect.

Mai multe detalii si explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Marquise de ciocolată cu mentă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu smochine si ardei iute

Tort de ciocolata cu smochine si ardei iute

Se topeste untul cu ciocolata taiata cuburi in bain marie; Ouale se bat cu zaharul pana devin o

3 voturi    3 comentarii
2h 45 min
Torturi
Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Incinge cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort. Intr-un vas bate

8 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bivolaru Corneliacornelia , 10 iulie 2015

    DELICIOASA O SA INCERC

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • (9-10 porții)
  • 300 gr. ciocolată amăruie/negră (cacao minim 65%)
  • 150 gr. unt gras (80%) nesărat
  • 6 gălbenușuri de ou
  • 6 linguri de cacao
  • 150 gr. zahăr pudră
  • 450 ml frișcă lichidă
  • 300 gr. ciocolată cu mentă After Eight
  • un praf de sare
  • Pentru SERVIRE(opțional):
  • fructe de pădure/sos de fructe de pădure
  • înghețată

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat