Martipan cu gust de merisoare

Migdalele le cojim de coaja-le punem intr-o cratita cu apa calduta cateva ore.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Martipan cu gust de merisoare

Ingrediente

  • 200 gr migdale cojite de coaja
  • 100 gr zahar pudra
  • putina esenta de vanilie
  • 1 lingura de apa
  • 100 gr de merisoare uscate in suc de mere nu cu zahar (cand sant uscate cu suc de mere sunt mai putin dulci.)
  • putin cocos macinat ptr ornat
  • O foaie de hartie de copt.

Mod de preparare

Migdalele le cojim de coaja-le punem intr-o cratita cu apa calduta cateva ore ca sa se cojeasca usor, dupa care le uscam.

Merisoarele le clatim usor si le strecuram.

Punem intai migdalele in robot si le macinam bine sa fie aproape ca faina, adaugam zaharul, merisoarele si esenta si actionam pana se stange ca un aluat.

Pe o foaie de copt intindem martipanul cu un sucitor si scoatem forme cum dorim si le tavalim in nuca de cocos si pastram intr-o cutie care se inchide bine in frigider.

Este un dulce foarte usor de facut si sanatos. Este placut de lucrat cu copii sa faca ei ce forme le plac. Daca este prea lipicios la intindere, se poate folosi putin amidon de porumb.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor