autor:

Dachman Laura

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Mascarpone Charlotte

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
•6 oua, •1 ceasca zahar, •1 ceasca faina, •¼ lingurita praf de copt, •¼ lingurita sare, •½ ceasca unt sau margarina, topit(a), •1 lingurita esenta de vanilie, •2 linguri zahar, incalzit cu 2 linguri apa, pentru un sirop simplu, Umplutura, •100 gr ciocolata alba, taiata in bucati, •100 gr ciocolata cu lapte, taiata in bucati, •3 galbenusuri, •2/3 ceasca zahar, •¼ ceasca coniac, •3 linguri vin alb, •1 ½ ceasca branza mascarpone, •½ ceasca alune, nuci macinate sau migdale feliate, usor prajite

Dificultate: Redusa Timp: 5h

5 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180° si aseaza foaie de copt intr-o tava rotunda de 23 cm.Nu unge cu ulei baza sau marginile.
2. Incalzeste ouale in coaja in apa fierbinte.Bate cu mixerul ouale cu zaharul timp de 15 minute pana ce aproape isi tripleaza volulmul si isi pastreaza forma cand ridici mixerul.
3. Cerne faina cu praful de copt si sarea.Cu mixerul la viteza mica, adauga faina in oua si amesteca-le timp de 30 secunde.Amesteca untul/margarina cu vanilia si adauga-le in oua ca si faina.
4. Pune aluatul obtinut in tava pregatita si coace-l timp de 30-40 minute, pana ce aluatul sare inapoi daca este presat usor cu degetul.
5. Dupa ce s-a racit, taie-l orizontal si pune partea de jos in tava ale carei margini au fost unse cu unt si acoperite cu foaie de copt.Periaza-l cu siropul simplu.(cealalta parte de sus a aluatului poate fi inghetata si folosita intr-o alta zi)



Umplutura
1. Topeste ciocolata alba si cea cu lapte in boluri diferite.
2. Amesteca impreuna galbenusurile, zaharul, coniacul si vinul alb.Amesteca-le peste o cratita cu apa ce fierbe pana ce va lasa o urma.Imparte amestecul cu galbenusuri in cele 2 boluri cu ciocolata si amesteca.
3. Imparte branza, egal, in cele 2 boluri si amesteca bine.Amestecul va fi lucios si moale.Daca nu va fi asa atunci pune-l peste o cratita cu apa ce fierbe si amesteca-l usor – ar trebui sa devina moale.
4. Pune bulgari de umplutura cu cioclata alba peste aluatul din tava, repeta cu cel cu ciocolata cu lapte, umpland spatile goale.Folosind un bat de metal, roteste cele doua culori impreuna.Raceste-l pentru cel putin 4 ore.
Pentru asamblare
1. Inlatura tava si foaia de copt.Aranjeaza pe marginile tortului alune sau nuci prajite si macinate sau migdale feliate.Tine-l la frigider usor infasurat in folie de plastic pana ce este gata de servit.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Mascarpone Charlotte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
KINDER PINGUIN TORT

KINDER PINGUIN TORT

Modul de preparare Gălbenusurile se freacă bine cu zahărul, se adaugă treptat laptele se adaugă

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu spuma si dulceata de trandafiri

Tort cu spuma si dulceata de trandafiri

Spalam ouale cu apa calda si separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, mixam albusurile

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    apetisant

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Deosebit!

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Interesant.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      Arata super.Felicitari!!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Excelent!10+

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      E, super, bravo tie, felicitari!!!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Arata super, trebuie neaparat testata. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Oau ,ce bine arata!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Arata minunat si mai mult ca sigur este si delicioasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5h

5 voturi

Ingrediente

  • •6 oua
  • •1 ceasca zahar
  • •1 ceasca faina
  • •¼ lingurita praf de copt
  • •¼ lingurita sare
  • •½ ceasca unt sau margarina
  • topit(a)
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •2 linguri zahar
  • incalzit cu 2 linguri apa
  • pentru un sirop simplu
  • Umplutura
  • •100 gr ciocolata alba
  • taiata in bucati
  • •100 gr ciocolata cu lapte
  • taiata in bucati
  • •3 galbenusuri
  • •2/3 ceasca zahar
  • •¼ ceasca coniac
  • •3 linguri vin alb
  • •1 ½ ceasca branza mascarpone
  • •½ ceasca alune
  • nuci macinate sau migdale feliate
  • usor prajite

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

monik (Chef de cuisine)

apetisant

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT SPUMA DE LAMAIE