Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
circa 1 litru de smantana batuta (frisca) si o lingurita de otet din vin alb (poate fi inlocuit cu suc de lamaie)
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
Mod de preparare
Ca ustensile aveti nevoie de o cratita din inox care sa se potriveasca pe o alta cratita cu diametrul mai mare (in care se pune apa sa fiarba), dar fara sa ajunga la fundul acesteia (dispozitiv de fierbere in bain-marie). Se pune smantana in cratita de inox si aceasta pe baia de apa in fierbere, amestecand din cand in cand. In momentul in care temperatura smantanii este de circa 85 grade C se adauga otetul si se continua amestecarea pana smantana incepe sa se coaguleze. Se ia cratita de inox de pe baia de apa si se acopera lasand-o in repaus 10 minute timp in care se definitiveaza coagularea.
In patiserie, aceasta branza se foloseste ca baza pentru tiramisu precum si la alte produse. Se foloseste ca ingredient de baza pentru unele sosuri si specialitati italiene
Daca ti-a placut reteta noastra "Mascarpone" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive
Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,
0 voturi
0 comentarii
2h 10 min
Blatul: frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile le batem spuma cu cealalta
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate