autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Medalioane de Pescada cu creveti

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 31 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 31 iulie 2010

Ingrediente
4-5 medalioane de Pescada sau alt peste, creveti, 50 ml. vin alb, 50 ml. lapte, 1 lingurã bulion, jumate de lãmâie, sare, piper, usturoi granulat, 2 linguri de fãinã, 2 linguri de ulei de mãsline

Dificultate: Medie Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

1) Medalioanele se condimenteazã cu sare, piper, usturoi, vin, lapte si sucul de lãmâie.
Se lasã la marinat câteva ore.
2) Scurge bine pestele de marinatã.
Marinata se pune intr-o crãticioarã la fiert. Cãnd incepe sã fiarbã se pun creveti decojiti si se lasã la fiert mai 5 minute.
3)Scoate creveti si pãstreazã-i.
4)Intr-o crãticioarã pune 1 lingurã de ulei de mãsline si 2 linguri de fãinã, adaugã incetul cu incetul sosul de la creveti si lasã sã fiarbã pânã se ingroasã (tip sos Bechamel), se mai poate pune lapte dacã este nevoie.
5)Conimenteazã dacã mai este nevoie, pune bulionul si creveti pãstrati.
6)Intr-o tigaie antiaderentã pune restul de ulei de mãsline si prãjeste pestele.
Serveste medalioanele cu creveti deasupra si sosul.
Se poate servi cu spanac soté, cartofi prãjiti sau orez.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalioane de Pescada cu creveti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav pe varza la cuptor

Pastrav pe varza la cuptor

In vasul cu unt incins calim ceapa, ardeiul tocat marunt, adaugam rosiile apoi cele doua verze tocate

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: pastrav la cuptor, alaturi de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    Foarte fine si apetisante!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Delicios ! pestele astfel preparat.*****

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    O reteta usoara si gustoasa.

Dificultate

Medie

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4-5 medalioane de Pescada sau alt peste
  • creveti
  • 50 ml. vin alb
  • 50 ml. lapte
  • 1 lingurã bulion
  • jumate de lãmâie
  • sare
  • piper
  • usturoi granulat
  • 2 linguri de fãinã
  • 2 linguri de ulei de mãsline

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fine si apetisante!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Somon la gratar