autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete vegetariene

Melci cu banane si scortisoara

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat, • 225 gr faina, • un praf de sare, • 1 lingurita zahar pudra, • 5 gr drojdie, • 70 ml lapte cald, • 1 ou batut, • 1 lingurita ulei de masline, • 1-2 linguri apa calda, , Pentru umplutura, • 25 gr unt sau margarina Rama, topit(a), • 2 banane, taiate felii subtiri, • 50 gr stafide, • 2 lingurite scortisoara, • 50 gr zahar vanilat, • coaja rasa de la ½ portocala, • 2 linguri miere, • 2 linguri lapte

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

1. Pentru aluat, pune drojdia in laptele cald si las-o sa stea 10 minute.
2. Intr-un vas, amesteca faina cu sarea si zaharul, apoi adauga drojdia cu laptele, oul batut, uleiul de masline si atata apa cat sa se formeze un aluat usor moale.
3. Pe o suprafata pudrata cu faina, framata aluatul timp de 10 minute, pana devine omogen. Pune aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si acopera bolul cu o folie unsa si ea cu putin ulei. Lasa aluatul sa creasca pana isi va dubla marimea, intr-un loc cald.
4. Unge cu unt/margarina o tava patrata sau dreptunghiulara mai mica si adanca. Ruleaza aluatul intr-un dreptunghi de 15x12 cm si unge-l cu untul/margarina topit(a).
5. Pentru umplutura, amesteca feliile de de banana cu stafidele, 50 gr zahar, scortisoara si coaja rasa de portocala. Intinde amestecul peste aluatul rulat lasand o margine de 3 - 4 cm.
6. Ruleaza aluatul asemenea unui salam. Cu un cutit ascutit, taie aluatul rulat in 9 portii. Pune melcii in tava pregatita, asezandu-i unul langa altul. Acopera-i cu folie unsa cu ulei si lasa-i sa creasca 30 minute.
7. Incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Incalzeste putin mierea cu laptele la cuptorul cu microunde, apoi periaza melcii cu jumatate din cantitate. Coace-i timp de 20 - 25 minute, pana devin aurii. Lasa-i sa se raceasca in tava 10 minute inainte de a-i scoate. Periaza melcii cu restul de miere si lapte, apoi serveste-i.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu banane si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Chec dietetic cu banane

Chec dietetic cu banane

Se pun nucile caju la hidratat, în apă cu o noapte inainte. A doua zi, aruncam apa și amestecăm

0 voturi    5 comentarii
1h
Retete vegetariene
Paste cremoase cu morcovi

Paste cremoase cu morcovi

Se fierb pastele. Se pun feliile de morcov in robotul de bucatarie si se mixeaza pana devin pasta. Se

3 voturi    0 comentarii
25 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Bun,bun,bun,frumoasa prezentarea.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

    O bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    Interesantă umplutura melcilor şi reţeta în sine!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Sunt foarte buni melcii, cu orice umplutura!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • • 225 gr faina
  • • un praf de sare
  • • 1 lingurita zahar pudra
  • • 5 gr drojdie
  • • 70 ml lapte cald
  • • 1 ou batut
  • • 1 lingurita ulei de masline
  • • 1-2 linguri apa calda
  • Pentru umplutura
  • • 25 gr unt sau margarina Rama
  • topit(a)
  • • 2 banane
  • taiate felii subtiri
  • • 50 gr stafide
  • • 2 lingurite scortisoara
  • • 50 gr zahar vanilat
  • • coaja rasa de la ½ portocala
  • • 2 linguri miere
  • • 2 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun,frumoasa prezentarea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Champinion cu unt si smantana