autor:

» » Dulciuri diverse

Melci cu branza dulce

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 650 gr faina, 2 oua, 3 linguri iaurt, 200-250 ml lapte, 40 gr unt, 30 gr drojdie, 100 gr zahar, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, , Pentru umplutura:, , 700 gr branza de vaci, 3 oua mici + 1 ou pentru uns, 5-6 linguri zahar, 2 lingurite esenta de rom, coaja rasa de lamaie, 1 lingura gris

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

22 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei.
Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim si il lasam sa se raceasca.
Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana la dizolvare.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul, ouale, iaurtul si le amestecam.
Adaugam drojdia, coaja rasa de lamaie, apoi laptele treptat.
Incorporam untul, framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit, la loc ferit de curent, circa o ora.
Umplutura:
Ouale le mixam putin cu zaharul.
Peste adaugam branza, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si grisul. Le amestecam bine.
Aluatul dospit il impartim in doua.
Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bucata de aluat, intindem o foaie subtire, dreptunghiulara.
Punem jumatate din umplutura, o intindem cu o lingura pe toata suprafata aluatului, apoi rulam.
Cu un cutit bine ascutit, taiem felii de circa 3 cm grosime.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putin spatiu intre ele, batem un ou spuma si cu un penson le ungem.
Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita, introducem melcii in cuptor.
Ii lasam pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca putin, apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2015

    Multumesc Florina

  • Rocsy Ciobanu , 27 aprilie 2015

    Multumesc mult pentru apreciere.

  • OOOOOOOOOO , 20 aprilie 2015

    PORQUE NO PASAN LA RECETA EN ESPAÑOL

    • Florina Emanuela Grancea , 20 aprilie 2015

      Da sunt foarte gustoase☺

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 24 martie 2015

      Adriana, mie imi plac mult si cei cu nuca :)

    • Rocsy Ciobanu , 24 martie 2015

      Da, se poate.

    • Adriana Ion , 20 martie 2015

      SUPER,extrem de gustosi melcisorii cu brinza dar ies la fel de buni si cu gem cu nuca,cu ciocolata crema,felicitari Rocsy pentru reteta si multumim

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 10 martie 2015

      Bineinteles ca poti, Monica.

    • Monica Florea , 09 martie 2015

      Pot face aluatul la masina de paine??

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2015

      Multumesc Elena!

    • Achim U. Elena_Schmidt

      Achim U. Elena_Schmidt (Bucatar) , 03 februarie 2015

      super o sa fac si eu

    • Rocsy Ciobanu , 25 ianuarie 2015

      Cei cu nuca imi plac foarte mult :)

    • Rodica Ardelean , 23 ianuarie 2015

      SUNT FF GUSTOS SI UMPLUTI CU NUCA,MAC EU PUN IN BRANZA SI STFIDE SI DULCEATA DIN COJI DE PORTOCALA SAU DIN COAJA DE PEPENE VERDE

    • Rocsy Ciobanu , 19 ianuarie 2015

      Ma bucur ca ti-au placut! :)

    • Rodica_Boran

      Rodica_Boran (Maestru bucatar) , 19 ianuarie 2015

      da ,este foarte buna

    • Rodica Boran , 19 ianuarie 2015

      Azi am facut acesti melci cu brinza dulce ,sint foarte buni

    • Rocsy Ciobanu , 15 ianuarie 2015

      Multumesc!

    • Rocsy Ciobanu , 15 ianuarie 2015

      Multumesc!

    • Rocsy Ciobanu , 15 ianuarie 2015

      Multumesc!

    • Rocsy Ciobanu , 15 ianuarie 2015

      :)

    • Moise Doina , 15 ianuarie 2015

      MAI FACI O RULADA,LA FEL CA PRIMA

    • Natalia Bancu , 15 ianuarie 2015

      super sinpu si gustos

    • Aurelia Baciu , 15 ianuarie 2015

      Sant foarte gustosi !

    • Emilia Dache , 15 ianuarie 2015

      reteta alambicata

    • Rodica Boran , 15 ianuarie 2015

      O sa incerc reteta ,cred ca sint foarte buni

    • Mihai Victoria , 14 ianuarie 2015

      foarte bunam sa dac si eu e usor de facut

    • Rocsy Ciobanu , 06 decembrie 2014

      Procedam la fel si cu cealalta jumatate de aluat!

    • Dumitru Craciun , 04 decembrie 2014

      ce facem cu a doua parte de aluat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

22 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 650 gr faina
  • 2 oua
  • 3 linguri iaurt
  • 200-250 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 30 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr branza de vaci
  • 3 oua mici + 1 ou pentru uns
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura gris

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Florina

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Saratele cu mix de branzeturi