autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Melci cu branza dulce

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 650 gr faina, 2 oua, 3 linguri iaurt, 200-250 ml lapte, 40 gr unt, 30 gr drojdie, 100 gr zahar, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, , Pentru umplutura:, , 700 gr branza de vaci, 3 oua mici + 1 ou pentru uns, 5-6 linguri zahar, 2 lingurite esenta de rom, coaja rasa de lamaie, 1 lingura gris

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

19 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei.
Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim si il lasam sa se raceasca.
Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana la dizolvare.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul, ouale, iaurtul si le amestecam.
Adaugam drojdia, coaja rasa de lamaie, apoi laptele treptat.
Incorporam untul, framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit, la loc ferit de curent, circa o ora.
Umplutura:
Ouale le mixam putin cu zaharul.
Peste adaugam branza, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si grisul. Le amestecam bine.
Aluatul dospit il impartim in doua.
Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bucata de aluat, intindem o foaie subtire, dreptunghiulara.
Punem jumatate din umplutura, o intindem cu o lingura pe toata suprafata aluatului, apoi rulam.
Cu un cutit bine ascutit, taiem felii de circa 3 cm grosime.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putin spatiu intre ele, batem un ou spuma si cu un penson le ungem.
Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita, introducem melcii in cuptor.
Ii lasam pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca putin, apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Mai intai, am batut frisca lichida cu zaharul vanilat si am dat-o la frigider. Intr-un castron, am

6 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Mere umplute cu nuci

Mere umplute cu nuci

Se incalzeste cuptorul la 220ºC.Se spala merele si se scoate miezul.Se taie pe jumatate si se scobesc

7 voturi    2 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2015

    Multumesc Florina

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 27 aprilie 2015

    Multumesc mult pentru apreciere.

  • Fara foto

    OOOOOOOOOO , 20 aprilie 2015

    PORQUE NO PASAN LA RECETA EN ESPAÑOL

    • Fara foto

      Florina Emanuela Grancea , 20 aprilie 2015

      Da sunt foarte gustoase☺

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 24 martie 2015

      Adriana, mie imi plac mult si cei cu nuca :)

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 24 martie 2015

      Da, se poate.

    • Fara foto

      Adriana Ion , 20 martie 2015

      SUPER,extrem de gustosi melcisorii cu brinza dar ies la fel de buni si cu gem cu nuca,cu ciocolata crema,felicitari Rocsy pentru reteta si multumim

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 10 martie 2015

      Bineinteles ca poti, Monica.

    • Fara foto

      Monica Florea , 09 martie 2015

      Pot face aluatul la masina de paine??

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2015

      Multumesc Elena!

    • Achim U. Elena_Schmidt

      Achim U. Elena_Schmidt (Bucatar) , 03 februarie 2015

      super o sa fac si eu

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 25 ianuarie 2015

      Cei cu nuca imi plac foarte mult :)

    • Fara foto

      Rodica Ardelean , 23 ianuarie 2015

      SUNT FF GUSTOS SI UMPLUTI CU NUCA,MAC EU PUN IN BRANZA SI STFIDE SI DULCEATA DIN COJI DE PORTOCALA SAU DIN COAJA DE PEPENE VERDE

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 19 ianuarie 2015

      Ma bucur ca ti-au placut! :)

    • Rodica_Boran

      Rodica_Boran (Maestru bucatar) , 19 ianuarie 2015

      da ,este foarte buna

    • Fara foto

      Rodica Boran , 19 ianuarie 2015

      Azi am facut acesti melci cu brinza dulce ,sint foarte buni

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 15 ianuarie 2015

      Multumesc!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 15 ianuarie 2015

      Multumesc!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 15 ianuarie 2015

      Multumesc!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 15 ianuarie 2015

      :)

    • Fara foto

      Moise Doina , 15 ianuarie 2015

      MAI FACI O RULADA,LA FEL CA PRIMA

    • Fara foto

      Natalia Bancu , 15 ianuarie 2015

      super sinpu si gustos

    • Fara foto

      Aurelia Baciu , 15 ianuarie 2015

      Sant foarte gustosi !

    • Fara foto

      Emilia Dache , 15 ianuarie 2015

      reteta alambicata

    • Fara foto

      Rodica Boran , 15 ianuarie 2015

      O sa incerc reteta ,cred ca sint foarte buni

    • Fara foto

      Mihai Victoria , 14 ianuarie 2015

      foarte bunam sa dac si eu e usor de facut

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 06 decembrie 2014

      Procedam la fel si cu cealalta jumatate de aluat!

    • Fara foto

      Dumitru Craciun , 04 decembrie 2014

      ce facem cu a doua parte de aluat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 650 gr faina
  • 2 oua
  • 3 linguri iaurt
  • 200-250 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 30 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr branza de vaci
  • 3 oua mici + 1 ou pentru uns
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura gris

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Florina

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Waffe