Melcisiori

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Melcisiori

Ingrediente

  • Pentru blatul de vanilie
  • • 5 oua
  • • 125 gr zahar pudra
  • • 125 gr faina
  • • 1 pliculet zahar vanilat
  • • 1 lingurita praf de copt
  • • sucul de la ½ lamaie
  • • gem, Nutella, pentru umplutura
  • • unt sau margarina Rama, pentru uns tava
  • • bombonele si zahar pudra, pentru décor
  • Pentru blatul de ciocolata
  • • 5 oua
  • • 125 gr zahar pudra
  • • 100 gr faina
  • • 25 gr cacao
  • • 1 lingurita scortisoara
  • • 1 lingurita praf de copt
  • • sucul de la ½ lamaie
  • • gem, Nutella, pentru umplutura
  • • unt sau margarina Rama, pentru uns tava
  • • bombonele si zahar pudra, pentru décor

Mod de preparare

Pentru blatul de vanilie

1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.

2. Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul pudra si se bate din nou.Se adauga galbenusurile, faina, zaharul vanilat, praful de copt si sucul de la ½ lamaie, apoi se amesteca pana la omogenizare.

3. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace blatul aprox. 30 minute.Se scoate din cuptor si, cu grija, se scoate blatul din tava.Dupa ce s-a racit putin, se unge cu gem sau Nutella si se ruleaza, apoi se lasa la rece 30 minute.

4. Se taie ruloul in felii de 3-4 cm grosime.Se desface cate un capat al fiecarei bucati astfel incat unul sa fie mai mare decat celalalt. Pe capatul mai mic, care este capul mecului, se pun bombonele pentru ochi si pentru coarne.Se pun melcisiorii pe un platou si se presara cu zahar pudra si bombonele.

Pentru blatul de ciocolata

1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.

2. Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul pudra si se bate din nou.Se adauga galbenusurile, faina, cacaoa, scortisoara, praful de copt si sucul de la ½ lamaie, apoi se amesteca pana la omogenizare.

3. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace blatul aprox. 30 minute.Se scoate din cuptor si, cu grija, se scoate blatul din tava.Dupa ce s-a racit putin, se unge cu gem sau Nutella si se ruleaza, apoi se lasa la rece 30 minute.

4. Se taie ruloul in felii de 3-4 cm grosime.Se desface cate un capat al fiecarei bucati astfel incat unul sa fie mai mare decat celalalt. Pe capatul mai mic, care este capul mecului, se pun bombonele pentru ochi si pentru coarne.Se pun melcisiorii pe un platou si se presara cu zahar pudra si bombonele.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise