Melcisiori

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Melcisiori

Ingrediente

  • Pentru blatul de vanilie
  • • 5 oua
  • • 125 gr zahar pudra
  • • 125 gr faina
  • • 1 pliculet zahar vanilat
  • • 1 lingurita praf de copt
  • • sucul de la ½ lamaie
  • • gem, Nutella, pentru umplutura
  • • unt sau margarina Rama, pentru uns tava
  • • bombonele si zahar pudra, pentru décor
  • Pentru blatul de ciocolata
  • • 5 oua
  • • 125 gr zahar pudra
  • • 100 gr faina
  • • 25 gr cacao
  • • 1 lingurita scortisoara
  • • 1 lingurita praf de copt
  • • sucul de la ½ lamaie
  • • gem, Nutella, pentru umplutura
  • • unt sau margarina Rama, pentru uns tava
  • • bombonele si zahar pudra, pentru décor

Mod de preparare

Pentru blatul de vanilie

1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.

2. Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul pudra si se bate din nou.Se adauga galbenusurile, faina, zaharul vanilat, praful de copt si sucul de la ½ lamaie, apoi se amesteca pana la omogenizare.

3. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace blatul aprox. 30 minute.Se scoate din cuptor si, cu grija, se scoate blatul din tava.Dupa ce s-a racit putin, se unge cu gem sau Nutella si se ruleaza, apoi se lasa la rece 30 minute.

4. Se taie ruloul in felii de 3-4 cm grosime.Se desface cate un capat al fiecarei bucati astfel incat unul sa fie mai mare decat celalalt. Pe capatul mai mic, care este capul mecului, se pun bombonele pentru ochi si pentru coarne.Se pun melcisiorii pe un platou si se presara cu zahar pudra si bombonele.

Pentru blatul de ciocolata

1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.

2. Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul pudra si se bate din nou.Se adauga galbenusurile, faina, cacaoa, scortisoara, praful de copt si sucul de la ½ lamaie, apoi se amesteca pana la omogenizare.

3. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace blatul aprox. 30 minute.Se scoate din cuptor si, cu grija, se scoate blatul din tava.Dupa ce s-a racit putin, se unge cu gem sau Nutella si se ruleaza, apoi se lasa la rece 30 minute.

4. Se taie ruloul in felii de 3-4 cm grosime.Se desface cate un capat al fiecarei bucati astfel incat unul sa fie mai mare decat celalalt. Pe capatul mai mic, care este capul mecului, se pun bombonele pentru ochi si pentru coarne.Se pun melcisiorii pe un platou si se presara cu zahar pudra si bombonele.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise