autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Melcisiori

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2009

Ingrediente
Pentru blatul de vanilie, •5 oua, •125 gr zahar pudra, •125 gr faina, •1 pliculet zahar vanilat, •1 lingurita praf de copt, •sucul de la ½ lamaie, •gem, Nutella, pentru umplutura, •unt sau margarina Rama, pentru uns tava, •bombonele si zahar pudra, pentru décor, Pentru blatul de ciocolata, •5 oua, •125 gr zahar pudra, •100 gr faina, •25 gr cacao, •1 lingurita scortisoara, •1 lingurita praf de copt, •sucul de la ½ lamaie, •gem, Nutella, pentru umplutura, •unt sau margarina Rama, pentru uns tava, •bombonele si zahar pudra, pentru décor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blatul de vanilie

1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.
2. Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul pudra si se bate din nou.Se adauga galbenusurile, faina, zaharul vanilat, praful de copt si sucul de la ½ lamaie, apoi se amesteca pana la omogenizare.
3. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace blatul aprox. 30 minute.Se scoate din cuptor si, cu grija, se scoate blatul din tava.Dupa ce s-a racit putin, se unge cu gem sau Nutella si se ruleaza, apoi se lasa la rece 30 minute.
4. Se taie ruloul in felii de 3-4 cm grosime.Se desface cate un capat al fiecarei bucati astfel incat unul sa fie mai mare decat celalalt. Pe capatul mai mic, care este capul mecului, se pun bombonele pentru ochi si pentru coarne.Se pun melcisiorii pe un platou si se presara cu zahar pudra si bombonele.
Pentru blatul de ciocolata
1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.
2. Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul pudra si se bate din nou.Se adauga galbenusurile, faina, cacaoa, scortisoara, praful de copt si sucul de la ½ lamaie, apoi se amesteca pana la omogenizare.
3. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace blatul aprox. 30 minute.Se scoate din cuptor si, cu grija, se scoate blatul din tava.Dupa ce s-a racit putin, se unge cu gem sau Nutella si se ruleaza, apoi se lasa la rece 30 minute.
4. Se taie ruloul in felii de 3-4 cm grosime.Se desface cate un capat al fiecarei bucati astfel incat unul sa fie mai mare decat celalalt. Pe capatul mai mic, care este capul mecului, se pun bombonele pentru ochi si pentru coarne.Se pun melcisiorii pe un platou si se presara cu zahar pudra si bombonele.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisiori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Melcisiori cu caise si alune de padure

Melcisiori cu caise si alune de padure

Se incinge cuptorul la 200 Din aluatul foietaj de taie fasii lungi de aprox. 2 cm grosime.Fiecare

0 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu pere si fistic

Prajitura cu pere si fistic

1. Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen, apoi se da aluatul

5 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • fragolina bianca

    fragolina bianca (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Oh doamne, ce mi-au placut melcisorii, bravo, reteta asta o salvez sigur si am sa o pun cat de curand in practica. Imi place foarte mult cum prezinti retetele.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blatul de vanilie
  • •5 oua
  • •125 gr zahar pudra
  • •125 gr faina
  • •1 pliculet zahar vanilat
  • •1 lingurita praf de copt
  • •sucul de la ½ lamaie
  • •gem
  • Nutella
  • pentru umplutura
  • •unt sau margarina Rama
  • pentru uns tava
  • •bombonele si zahar pudra
  • pentru décor
  • Pentru blatul de ciocolata
  • •5 oua
  • •125 gr zahar pudra
  • •100 gr faina
  • •25 gr cacao
  • •1 lingurita scortisoara
  • •1 lingurita praf de copt
  • •sucul de la ½ lamaie
  • •gem
  • Nutella
  • pentru umplutura
  • •unt sau margarina Rama
  • pentru uns tava
  • •bombonele si zahar pudra
  • pentru décor

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
fragolina bianca

fragolina bianca (Chef de cuisine)

Oh doamne, ce mi-au placut melcisorii, bravo, reteta asta o salvez sigur si am sa o pun cat de curand in practica. Imi place foarte mult cum prezinti retetele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mere