autor:

Anca Rm

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Melcisori cu nuca

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2016

Ingrediente
Aluat, - 370 gr faina, - 230 ml lapte, - 50 gr unt, - 50 ml ulei, - 2 linguri de zahar, - 1 galbenusuri, - praf de sare, - 7 gr drojdie, Umplutura:, - 300 gr nuca, - 3 linguri zahar pudra, - 1 galbenus de ou, - 2 linguri lapte, Extra, - 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul

Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia, impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.

Intr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei, facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor cu furculita, praful de sare si laptele cu drojdia.

Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.

In functie de faina (temperatura si umiditate ) si de marimea oului, s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid. Este bine cand facem un aluat dospit sa avem ingredientele la aceeasi temperatura, sa fie tinute ceva timp in aceeasi incapere.

Cand aluatul se desprinde de maini, atunci il punem in castron. Il acoperim cu o folie alimentara si cu un prospop, si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (aprox 40-60min).

Umplutura

Albusul de oua il batem cu zaharul si adaugam laptele si apoi nuca macinata. Omogenizam bine si lasam deoparte .



Intindem aluatul intr-un dreptunghi subtire, cat de subtire puteti.

Peste el adaugam nuca si o intindem uniform pe toata suprafata aluatului.

Rulam aluatul astfel incat sa formama un sul.

Cu un cutit care taie foarte bine, taiem rondele cam de 1 cm grosime si le asezam pe tava cu umplutura in sus, bucata langa bucata.

Lasam 30 minute la loc caldut , apoi ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 25-30 minute .
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Intr-un castron mic punem drojdia, o lingura de zahar, o lingura de faina si o dizolvam intr-un pic

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Melcisori cu nuca sau stafide

Melcisori cu nuca sau stafide

Intr-un castronel, faramitam drojdia, adaugam sarea si zaharul. Amestecam si adaugam laptele caldut.

2 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat
  • - 370 gr faina
  • - 230 ml lapte
  • - 50 gr unt
  • - 50 ml ulei
  • - 2 linguri de zahar
  • - 1 galbenusuri
  • - praf de sare
  • - 7 gr drojdie
  • Umplutura:
  • - 300 gr nuca
  • - 3 linguri zahar pudra
  • - 1 galbenus de ou
  • - 2 linguri lapte
  • Extra
  • - 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Caltabos cu orez