autor:

Anca Rm

» » , Aperitive, Aperitive cu brinza

Melcisori cu spanac si branza

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2016

Ingrediente
Aluat, -500 gr faina, -2 lingurite sare, -3 linguri seminte macinate (in, mei, susan ), -200 ml lapte, -25 grame drojdie, -100 gr unt, Pt umplutura :, -500 gr spanac, -50 gr unt, -1 lingura ulei, -2 catei usturoi, -sare, -piper, -500 gr branza, -1 legatura marar, -2 oua, -1 lingurita nucsoara, Extra : 1 ou si seminte

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Preparam prima data aluatul .
Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . Intr-un castron punem faina cernuta , untul, semintele, sarea, si laptele amestecat cu drojdia .
Framantam un aluat care se desprinde de pe maini (10 minute ) si lasam acoperit la loc caldut sa dospeasca .
Pana aluatul dospeste pregatim umplutura astfel :
Intr-o tigaie sau wok punem untul la incalzit impreuna cu uleiul. Adaugam cei doi catei de usturoi taiati felii (ii vom scoate ) si ii lasam sa se caleasca putin . Cu o spatula ii scoatem , ii folosim doar sa aromam uleiul.
Adaugam spanacul spalat si zvantat si il calim pana se inmoaie . Nu trebuie sa se faca terci, trebuie doar sa scada si sa fie moale . Lasam la racit.
Branza o amestecam cu ouale , nucsoara , sarea si piper .
Cand aluatul este dospit , adica si-a dublat volumul il scoatem pe masa si il imapartim in 8 parti .
Intindem pe rand cate o bucata si punem pe ea spanac , branza si apoi iar spanac. Pentru a fi umpluti la fel melcisori puteti imparti umplutura in mod egal inainte de a incepe sa intindeti aluatul.
Rulam aluatul avand grija sa strangem capetele si rulam ca sa obtinem un melc.
Il asezam in tava tapetata cu hartie si continuam pana terminam restul aluatului de umplut .
Batem un ou usor cu furculita si ungem melcisori . deasupra presarati ce va place : chimen , susan , mac , mei , seminte de floarea soarelui etc.
Punem tava in cuptorul incins si coacem cam 30 minute .

P.S Cantitatea de sare trebuie ajustata in functie de preferintele voastre .
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • -500 gr faina
  • -2 lingurite sare
  • -3 linguri seminte macinate (in
  • mei
  • susan )
  • -200 ml lapte
  • -25 grame drojdie
  • -100 gr unt
  • Pt umplutura :
  • -500 gr spanac
  • -50 gr unt
  • -1 lingura ulei
  • -2 catei usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -500 gr branza
  • -1 legatura marar
  • -2 oua
  • -1 lingurita nucsoara
  • Extra : 1 ou si seminte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU