autor:

Anca Rm

» » , Aperitive, Aperitive cu brinza

Melcisori cu spanac si branza

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2016

Ingrediente
Aluat, -500 gr faina, -2 lingurite sare, -3 linguri seminte macinate (in, mei, susan ), -200 ml lapte, -25 grame drojdie, -100 gr unt, Pt umplutura :, -500 gr spanac, -50 gr unt, -1 lingura ulei, -2 catei usturoi, -sare, -piper, -500 gr branza, -1 legatura marar, -2 oua, -1 lingurita nucsoara, Extra : 1 ou si seminte

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Preparam prima data aluatul .
Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . Intr-un castron punem faina cernuta , untul, semintele, sarea, si laptele amestecat cu drojdia .
Framantam un aluat care se desprinde de pe maini (10 minute ) si lasam acoperit la loc caldut sa dospeasca .
Pana aluatul dospeste pregatim umplutura astfel :
Intr-o tigaie sau wok punem untul la incalzit impreuna cu uleiul. Adaugam cei doi catei de usturoi taiati felii (ii vom scoate ) si ii lasam sa se caleasca putin . Cu o spatula ii scoatem , ii folosim doar sa aromam uleiul.
Adaugam spanacul spalat si zvantat si il calim pana se inmoaie . Nu trebuie sa se faca terci, trebuie doar sa scada si sa fie moale . Lasam la racit.
Branza o amestecam cu ouale , nucsoara , sarea si piper .
Cand aluatul este dospit , adica si-a dublat volumul il scoatem pe masa si il imapartim in 8 parti .
Intindem pe rand cate o bucata si punem pe ea spanac , branza si apoi iar spanac. Pentru a fi umpluti la fel melcisori puteti imparti umplutura in mod egal inainte de a incepe sa intindeti aluatul.
Rulam aluatul avand grija sa strangem capetele si rulam ca sa obtinem un melc.
Il asezam in tava tapetata cu hartie si continuam pana terminam restul aluatului de umplut .
Batem un ou usor cu furculita si ungem melcisori . deasupra presarati ce va place : chimen , susan , mac , mei , seminte de floarea soarelui etc.
Punem tava in cuptorul incins si coacem cam 30 minute .

P.S Cantitatea de sare trebuie ajustata in functie de preferintele voastre .
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Paine impanata

Paine impanata

Se taie paine in felii pana la 1 cm de baza (coaja de jos trebuie sa ramana netaiata).Se taie apoi

21 voturi    7 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Cartofi in coaja la cuptor, reteta Californiei

Cartofi in coaja la cuptor, reteta Californiei

Cei 7 cartofi mari se spala bine, bine si se pun la fiert cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert (20-25

10 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • -500 gr faina
  • -2 lingurite sare
  • -3 linguri seminte macinate (in
  • mei
  • susan )
  • -200 ml lapte
  • -25 grame drojdie
  • -100 gr unt
  • Pt umplutura :
  • -500 gr spanac
  • -50 gr unt
  • -1 lingura ulei
  • -2 catei usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -500 gr branza
  • -1 legatura marar
  • -2 oua
  • -1 lingurita nucsoara
  • Extra : 1 ou si seminte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu crema de branza