autor:

Dachman Laura

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post, Retete vegetariene

Mere caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Ingrediente
200 ml apa, 400 gr zahar, 2 linguri miere, 1 lingurita scortisoara macinata, cateva picaturi de colorant alimenatar rosu, 6-8 mere medii sau mici, 6-8 betisoare de lemn

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

28 voturi

Mod de preparare

Pune apa , zaharul si mierea intr-o cratita pe foc mediu si lasa-le sa fiarba 25-30 minute, pana cand siropul va capata culoarea caramelului.Adauga scortisoara si cateva picaturi de colorant alimenatar rosu si amesteca.
Infige betisoarele de lemn in cele 6 mere apoi cufuda fiecare mar in siropul caramel.Aseaza merele caramel pe o tava tapetata cu foaie de copt si lasa caramelul sa se raceasca pana cand se va intari.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pui cu mere si sos caramel

Pui cu mere si sos caramel

Pieptul se sareaza si se prajeste in unt. Marul se spala se taie rondele indepartandu-se cotorul

3 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Tort de mere in caramel cu scortisoara

Tort de mere in caramel cu scortisoara

Mai intai pregatim caramelul. Luam o cratita(in care ati mai facut caramel) si punem 5 linguri de

9 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pop Cristian , 28 ianuarie 2015

    LOL

  • Fara foto

    Dan Malache , 29 noiembrie 2013

    ...cu certitudine sunt bune!

  • Fara foto

    Dan Malache (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013

    ...cu certitudine sunt bune!

    • Fara foto

      Crystyan Chriss , 19 noiembrie 2013

      LOL

    • Fara foto

      Albu Gabi , 19 noiembrie 2013

      PS. MĂ REFER LA FILMULEŢ, NU LA MERELE CARAMEL.

    • Fara foto

      Albu Gabi , 19 noiembrie 2013

      OIL-ULEI

    • Fara foto

      Zicuta Zolotovici , 18 noiembrie 2013

      oare o fii bune???

    • Fara foto

      Georgeta Enache , 18 noiembrie 2013

      miereeeee pe foc ?????

    • jules81

      jules81 (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

      Ca in copilarie!

    • Fara foto

      Elena Liliana Radu , 05 octombrie 2013

      arata frumos!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      liliana , 30 septembrie 2013

      Se pot scufunda in apa rece imediat ce se scoti din caramel...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Abia astept sa fac si eu aceste mere minunate !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Sper sa am timp sa pregatesc aceasta reteta in week-end.Mi-ai adus aminte de cand eram mica si ceream numai mere caramel...! Foarte frumoase au iesit si apetisante.

    • Fara foto

      Laura Dachman , 15 februarie 2010

      glazura de pe mar se intareste precum zaharul ars

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      glazura aia se intareste pe mar sau ramane mai moale?

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Arata minunat......Felicitari .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

28 voturi

Ingrediente

  • 200 ml apa
  • 400 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • cateva picaturi de colorant alimenatar rosu
  • 6-8 mere medii sau mici
  • 6-8 betisoare de lemn

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Dan Malache (Chef de cuisine)

...cu certitudine sunt bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cascaval din nuci de macadamia (raw vegan)