Reteta postata pe: 12 februarie 2010
Ingrediente
200 ml apa, 400 gr zahar, 2 linguri miere, 1 lingurita scortisoara macinata, cateva picaturi de colorant alimenatar rosu, 6-8 mere medii sau mici, 6-8 betisoare de lemn
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Pune apa , zaharul si mierea intr-o cratita pe foc mediu si lasa-le sa fiarba 25-30 minute, pana cand siropul va capata culoarea caramelului.Adauga scortisoara si cateva picaturi de colorant alimenatar rosu si amesteca.
Infige betisoarele de lemn in cele 6 mere apoi cufuda fiecare mar in siropul caramel.Aseaza merele caramel pe o tava tapetata cu foaie de copt si lasa caramelul sa se raceasca pana cand se va intari.
http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere caramel" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete vegetariene
Se spala merele, se curata de coaja,se indeparteaza cotorul si semintele si apoi se dau prin razatoarea
6 voturi
4 comentarii
1h 30 min
Se amesteca faina cu sarea si 25g de unt.Se adauga apa progresiv pana obtinem un aluat omogen.Invelim
14 voturi
2 comentarii
1h 10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Crystyan Chriss , 19 noiembrie 2013
LOL
Albu Gabi , 19 noiembrie 2013
PS. MĂ REFER LA FILMULEŢ, NU LA MERELE CARAMEL.
Albu Gabi , 19 noiembrie 2013
OIL-ULEI
Zicuta Zolotovici , 18 noiembrie 2013
oare o fii bune???
Georgeta Enache , 18 noiembrie 2013
miereeeee pe foc ?????
jules81 (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013
Ca in copilarie!
Elena Liliana Radu , 05 octombrie 2013
arata frumos!!!!!!!!!!
liliana , 30 septembrie 2013
Se pot scufunda in apa rece imediat ce se scoti din caramel...
constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010
Abia astept sa fac si eu aceste mere minunate !
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010
Sper sa am timp sa pregatesc aceasta reteta in week-end.Mi-ai adus aminte de cand eram mica si ceream numai mere caramel...! Foarte frumoase au iesit si apetisante.
Laura Dachman , 15 februarie 2010
glazura de pe mar se intareste precum zaharul ars
panseluta (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010
glazura aia se intareste pe mar sau ramane mai moale?
mac myra (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010
Arata minunat......Felicitari .
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010
Un deliciu...