autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mere coapte

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
4 mere mari pentru copt, 100 g de zahar brun, 2 linguri de cuburi de caise uscate, 2 linguri de stafide, 1 lingurita de scortisoara nucsoara, 16 cuisoare, 4 linguri de suc de mere, frisca pentru ornat

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 5 / 190 grade Celsius.
2. Se taie capacelul merelor si se scoate casuta seminala. Se taie capul fiecarei casute seminale si se impinge in orificiu, asemenea unui dop. Se asaza merele intr-un vas rezistent la caldura.
3. Intr-un bol, se amesteca zaharul, bucatile de caisa, nucsoara si stafidele. Se umple fiecare mar cu amestecul aromat. Se infig cate 4 cuisoare in coaja fiecarui mar.
4. Se toarna suc de mere in vas si se da la copt pentru 40 de minute pana cand merele sunt moi, dar isi pastreaza forma.
5. Se scot cuisoarele si se serveste ornat cu frisca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mere coapte cu fulgi de migdale si inghetata cu mandarine

Mere coapte cu fulgi de migdale si inghetata cu mandarine

Mod de pregatire mere coapte: Merele se spala, se sterg si se scobesc in mijloc de cocean cu acel

2 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Inghetate
Mere coapte

Mere coapte

Mod de preparare Se spala bine merele. Se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit foarte ascutit,

1 vot    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 4 mere mari pentru copt
  • 100 g de zahar brun
  • 2 linguri de cuburi de caise uscate
  • 2 linguri de stafide
  • 1 lingurita de scortisoara nucsoara
  • 16 cuisoare
  • 4 linguri de suc de mere
  • frisca pentru ornat

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu portocala