autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mere coapte

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
4 mere mari pentru copt, 100 g de zahar brun, 2 linguri de cuburi de caise uscate, 2 linguri de stafide, 1 lingurita de scortisoara nucsoara, 16 cuisoare, 4 linguri de suc de mere, frisca pentru ornat

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 5 / 190 grade Celsius.
2. Se taie capacelul merelor si se scoate casuta seminala. Se taie capul fiecarei casute seminale si se impinge in orificiu, asemenea unui dop. Se asaza merele intr-un vas rezistent la caldura.
3. Intr-un bol, se amesteca zaharul, bucatile de caisa, nucsoara si stafidele. Se umple fiecare mar cu amestecul aromat. Se infig cate 4 cuisoare in coaja fiecarui mar.
4. Se toarna suc de mere in vas si se da la copt pentru 40 de minute pana cand merele sunt moi, dar isi pastreaza forma.
5. Se scot cuisoarele si se serveste ornat cu frisca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
mere si gutui coapte

mere si gutui coapte

Spalam fructele si scoatem samburii(merele le-am lasat intregi,gutuile le-am taiat in doua pe verticala)si

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Mere coapte cu inghetata si scortisoara

Mere coapte cu inghetata si scortisoara

Merele le taiem pe jumatate,scobim cu o lingurita casuta cu seminte.Dupa ce terminam de curatat merele,le

7 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 4 mere mari pentru copt
  • 100 g de zahar brun
  • 2 linguri de cuburi de caise uscate
  • 2 linguri de stafide
  • 1 lingurita de scortisoara nucsoara
  • 16 cuisoare
  • 4 linguri de suc de mere
  • frisca pentru ornat

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Piscoturi umplute cu crema de ciocolata