autor:

» » Dulciuri diverse

Mere coapte

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
4 mere mari pentru copt, 100 g de zahar brun, 2 linguri de cuburi de caise uscate, 2 linguri de stafide, 1 lingurita de scortisoara nucsoara, 16 cuisoare, 4 linguri de suc de mere, frisca pentru ornat

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 5 / 190 grade Celsius.
2. Se taie capacelul merelor si se scoate casuta seminala. Se taie capul fiecarei casute seminale si se impinge in orificiu, asemenea unui dop. Se asaza merele intr-un vas rezistent la caldura.
3. Intr-un bol, se amesteca zaharul, bucatile de caisa, nucsoara si stafidele. Se umple fiecare mar cu amestecul aromat. Se infig cate 4 cuisoare in coaja fiecarui mar.
4. Se toarna suc de mere in vas si se da la copt pentru 40 de minute pana cand merele sunt moi, dar isi pastreaza forma.
5. Se scot cuisoarele si se serveste ornat cu frisca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mere coapte la slow cooker Crock Pot

Mere coapte la slow cooker Crock Pot

Intr-un bol amestecam zaharul, nucile, stafide si ghimbirul. Merele se spala, se taie partea de

6 voturi    1 comentariu
2h 5 min
Slow Cooking
Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus.Intr-un

2 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 4 mere mari pentru copt
  • 100 g de zahar brun
  • 2 linguri de cuburi de caise uscate
  • 2 linguri de stafide
  • 1 lingurita de scortisoara nucsoara
  • 16 cuisoare
  • 4 linguri de suc de mere
  • frisca pentru ornat

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase